Warga emas dibunuh kejam selepas disamun

Warga emas dibunuh kejam selepas disamun

Warga emas dibunuh kejam selepas disamun. Seorang wanita warga emas ditemukan mati dipercayai dibunuh dalam kejadian samun di Kilometer 16 Kampung Pulai Darat, Merlimau di sini pada Jumaat.

Pemangku Ketua Polis Daerah Jasin, Asisten Superintendan Mohd Fadzli Othman berkata, mangsa, Misah Md Amin, 91, ditemui terbaring di bahagian dapur rumah sebelum disahkan meninggal dunia oleh pasukan perubatan.

“Polis menerima maklumat kejadian daripada orang awam pada jam 3.54 pagi yang memaklumkan ada kejadian samun sehingga menyebabkan kematian di sebuah rumah.

Warga emas dibunuh kejam selepas disamun

Rumah mangsa di Kilometer 16 Kampung Pulai Darat, Merlimau.

“Sebaik sampai di lokasi, mangsa yang tinggal seorang diri didapati telah pun meninggal dunia dan mayatnya kemudian dihantar ke hospital untuk tindakan lanjut,” katanya kepada media pada Jumaat.

Menurutnya, bertindak atas maklumat awam, seorang suspek berusia 20 tahun berjaya diberkas di kawasan berhampiran pada jam 8 pagi.

Warga emas dibunuh kejam selepas disamun

Wanita warga emas ditemui mati dipercayai dibunuh selepas disamun.

Tambahnya, suspek merupakan penganggur dan mempunyai tiga rekod jenayah lampau termasuk kes samun di bawah Seksyen 392/397 Kanun Keseksaan.

“Siasatan lanjut akan dilakukan mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh,” katanya.

Baca Lagi:
Lelaki berusia 53 tahun jadi penagih selepas belajar hisap dadah daripada anak
Azab bekerja sebagai scammer di Myanmar, gadis ini kongsi pengalaman dipaksa makan babi
Motosikal rempuh BMW, kanak-kanak tak pakai topi keledar tercampak ke jalanraya
CATEGORIES