Wanita ini kongsi kisah sedih dituduh suami seperti pelacur’ dan ‘bohsia’

Wanita ini kongsi kisah sedih dituduh suami seperti pelacur’ dan ‘bohsia’

Wanita ini kongsi kisah sedih dituduh suami seperti pelacur’ dan ‘bohsia’. Tergamaknya seorang suami apabila suka menghina dan menuduh isteri sendiri seperti ‘bohsia’ dan ‘pelacur’ dengan pelbagai prasangka buruk sehingga menjatuhkan maruah wanita tersebut.

Kisah itu dikongsikan oleh Perunding Psikologi Keluarga dan Guaman Syarie, Suzana Ghazali selepas wanita itu mengadu tentang masalah dihadapi sehingga membuatkan dia mengalami tekanan akibat tindakan suami.

“Suami suka panggil saya pelacur lah, bohsia lah. Pernah satu hari tu dia cakap pada jiran saya, ‘dia ini jangan percaya ni, nampak pakai jubah tudung labuh, tapi dia ini pelacur. Siapa nak ‘pakai’ dia ambillah’.
Wanita ini kongsi kisah sedih dituduh suami seperti pelacur' dan 'bohsia'

Gambar hiasan

“Gara-gara suami pernah tangkap bekas isterinya dulu dengan lelaki lain dan kini, si isteri yang baru dikahwini hampir tiga tahun, menerima kesannya,” katanya pada hantaran Facebook yang memetik kenyataan wanita itu.

Suzana berkata, lelaki tersebut menghamburkan kejian itu sejak sebelum wanita tersebut mengandung dan kini, pasangan berkenaan dikurniakan seorang anak berusia dua tahun.

“Klien cari saya alami ‘depression’ sebab suami masih berprasangka dan kerap menuduh isteri ada hubungan dengan lelaki lain. Apabila si isteri gelak sendiri bila tengok benda kelakar di media sosial, bergurau dengan sahabat atau adik-beradik sendiri, suami tuduh isteri sedang bergurau dengan lelaki.

“Bila ditunjuk perkara sebenar, suami tetap tak percaya. Isteri yang pernah bekerja dengan pendapatan hampir RM4,000 sebulan, berhenti kerja demi elak suami cemburu buta, tapi masih dituduh berhubung dengan lelaki bila banyak masa di rumah saja,” ujarnya.

Baca  Lagi:
Isteri tidak mengenang budi suami, hutang keliling pinggang minta pula belikan kereta baru
Suami kantoi buat ‘projek’ dengan mak mertua, isteri sendiri nampak masa bangun bancuh susu anak
Bekas suami dipuji tetap beri RM1000 sebulan, siap bagi 20 peratus bonus untuk bekas isteri
CATEGORIES