Tular wanita warga emas jual buah potong naik basikal, ramai sebak siap tanya lokasi

Tular wanita warga emas jual buah potong naik basikal, ramai sebak siap tanya lokasi

Setiap manusia pasti mempunyai perancangan jangka masa panjang dalam hidupnya seperti bekerja, kemudian ke alam perkahwinan, dan akhirnya bersara dengan simpanan wang yang mencukupi untuk menampung baki kehidupan yang ada.

Pun begitu, ada juga warga emas yang masih bekerja kerana bosan di rumah dan ada juga segelintir yang memerah keringat mencari rezeki meskipun di usia yang sudah lanjut demi kelangsungan hidup.

Tular wanita warga emas bersendirian jual buah di tepi jalan.

Tular wanita warga emas jual buah potong naik basikal, ramai sebak siap tanya lokasi

Seperti baru-baru ini, tular di media sosial video seorang wanita warga emas yang menjual buah potong di tepi sebuah kawasan jalan dipercayai di Kuala Kedah.

Menerusi hantaran video yang dimuat naik di akaun TikTok @niatsampaikan1, kelihatan warga emas itu duduk bersendirian di bawah sebuah pokok pada waktu siang sambil menunggu pelanggan.

Dia juga hanya menjual buah potong pada harga yang murah iaitu RM2 dipercayai bagi setiap bungkusan buah.

Guna basikal yang dikayuh sebagai tempat meletak bakul buah-buahan dijual
Lebih memilukan, wanita tua itu juga menggunakan bahagian belakang basikal sebagai tempat meletak bakul jualan.

Seorang lelaki dipercayai pemilik video yang bersimpati melihat warga emas terbabit telah bertemu dengan wanita itu untuk menyerahkan sumbangan wang yang diamanahkan oleh orang ramai kepadanya.

Terus tadah tangan bila ada pelanggan berhenti, siap titip doa

@niatsampaikan1 Alhamdulillah syukur misi menyampaikan amanah duit orang ramai diteruskan dengan memberi sumbangan kepada seorang makcik (Penjual buah) Terima kasih kepada semua penyumbang. #alhamdulillah #berkongsirezeki #kualakedah #fypシ #fyppppppppppppppppppppppp #CapCut @BUDAK KOLA @Niatsampaikan ♬ bunyi asal – Niatsampaikan1


Semasa kenderaan yang dinaiki lelaki terbabit berhenti, dapat dilihat warga emas itu menadah tangan sebagai tanda syukur kerana ada yang ingin membeli jualannya.

Lelaki itu turut membeli kesemua buah potong yang dijual oleh warga emas berkenaan dan memberikannya secara percuma kepada pengguna jalan raya di kawasan tersebut.

Malah, warga emas itu juga turut menitipkan doa selepas dia menerima sejumlah wang daripada lelaki terbabit.

Ramai sebak siap tanya lokasi kerana ingin membantu

Memindai ke ruangan komen, rata-rata pengguna media sosial turut berasa sebak melihat warga emas berkenaan yang menjual buah potong dengan hanya menaiki basikal.

Kebanyakan netizen juga ingin mengetahui lokasi wanita itu berniaga kerana ingin membeli kesemua jualannya dengan niat untuk bersedekah.

Tular wanita warga emas jual buah potong naik basikal, ramai sebak siap tanya lokasi

Baca Juga:
Serangga merayap keluar dari kulit badan, lelaki ini dakwa terkena perbuatan sihir
Tukang cuci terkejut jumpa mayat bayi perempuan bawah kereta ketika sapu sampah
Kambing ragut rumput buaya ‘sambar’ buat kenduri di sungai Klebang
CATEGORIES