Tak puas hati pasukan tewas, pertandingan final dikir barat di Tumpat kecoh, meja juri diterbalik

Tak puas hati pasukan tewas, pertandingan final dikir barat di Tumpat kecoh, meja juri diterbalik

Tak puas hati pasukan tewas, pertandingan final dikir barat di Tumpat kecoh, meja juri diterbalik.

Pertandingan akhir dikir barat sempena Festival Kesenian Rakyat Kelate (FKRK) 2023 di Pantai Geting malam tadi dicemari kekecohan antara wakil pasukan dan juri sehingga menyebabkan meja juri diterbalikkan.

Kejadian berlaku kira-kira jam 11.30 malam sebaik pemenang diumumkan .

Tak puas hati pasukan tewas, pertandingan final dikir barat di Tumpat kecoh, meja juri diterbalik

Wakil satu daripada empat pasukan yang bertanding kemudian mendakwa berlaku ketidakadilan serta campur tangan pihak luar.

Situasi tegang yang pada awalnya hanya membabitkan pertikaian dan perbalahan bertukar menjadi semakin panas apabila meja juri diterbalikkan.

Bagaimanapun tindakan pantas jawatankuasa keselamatan apabila berjaya meleraikan pergaduhan yang mungkin boleh tercetus pada bila-bila masa.

Wakil pasukan yang terbabit dibawa ke suatu ruang untuk ditenangkan sebelum pertemuan diadakan bersama penganjur serta pihak yang berkaitan.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Tumpat, Asisten Komisioner Amran Dolah ketika dihubungi berkata, tiada laporan polis dibuat berhubung insiden itu.

“Kekecohan tercetus daripada salah faham sahaja dan ia diselesaikan dengan baik antara pihak yang berkaitan,” katanya.

Pertandingan akhir dikir barat itu antara acara kemuncak FKRK 2023 yang berlangsung tiga hari mulai 21 September hingga semalam.

@izz_lieya8990 Xpuas hati dengan keputusan juri #pantaigeting #tumpat #kelatetiktok #foryoupage #fypfypfyp #balohserangjuri ♬ original sound – Abi♡Ibu

Baca Lagi:
Tan Sri Musa Hassan dirikan rumah tangga dengan Qistina Lim
Lepas baca khutbah, Anwar pimpin Andrew bersyahadah peluk Islam di New York
“Saya ada dekat Negeri Sembilan tengah makan kenduri” – SUA Saifuddin Nasution akan fail saman selepas tular gambar main golf semasa UNGA
CATEGORIES