‘Tak masuk akal’ – Warga asing kenakan caj parkir RM10 tepi jalan di Zoo Negara

‘Tak masuk akal’ – Warga asing kenakan caj parkir RM10 tepi jalan di Zoo Negara

‘Tak masuk akal’ – Warga asing kenakan caj parkir RM10 tepi jalan di Zoo Negara. Tindakan mengenakan caj parkir kenderaan dibahu jalan dengan harga ‘tidak masuk’ akal di Zoo Negara dikecam ramai.

Menerusi video yang tular di aplikasi TikTok itu memperlihatkan dua orang warga asing mengenakan bayaran sehingga RM10 tersebut terhadap pemandu yang meletakkan kenderaan di sekitar bahu jalan kawasan berkenaan.

Video yang dimuat naik oleh pengguna TikTok Anak Radzon itu meminta agar pihak bertanggungjawab untuk mengambil tindakan sewajarnya terhadap pihak Zoo Negara yang dikatakan mengenakan caj tersebut.

'Tak masuk akal' - Warga asing kenakan caj parkir RM10 tepi jalan di Zoo Negara

“Parkir tepi jalan, area Zoo Negara arahan daripada pihak Zoo Negara mohon Majlis (Majlis Perbandaran Ampang Jaya) siasat,” katanya.

Rata-rata pengguna media sosial juga meminta agar pihak berkuasa tempatan melakukan siasatan terhadap isu berkenaan.

@mrredzul Di tepi jalan sekitar Zoo NEGARA. menunggu tidak boleh ? parking boleh , RM 10 ! @mpajofficial #fypシ゚viral #fypシ #fypindonesia #fypage #fypageシ #fyppppppppppppppppppppppp #fypviral #fypforyou #fypforyoupage #fypinfo #fypsounds #fypsarawak #fypmalaysia #fyptiktok #fypdongggggggg #fyp ♬ original sound – Anak Radzon

“Kena siasat, kadang-kadang warga tempatan yang suruh mereka. Pihak berwajib sila ambil perhatian,” kata Zalilah.

“Mana kotak parkir kalau nak caj pun?,” Yeron Yaziz.

“Saya dah kena nak tak nak kena bayar, kalau tak dia suruh keluar dari situ fikir nak bawa anak masuk zoo je, tapi terkejut parkir RM10, nak masuk zoo pun jauh,” ujar Tiey.

Baca Lagi:
Pemilik kucing ‘samseng’ dicari lepas bunuh merpati dan buang air merata
Tengku Zafrul belanja 50 tiket wayang Imaginur kepada pengikutnya
Mayat tiga beranak berpelukan runtun hati pegawai bomba
CATEGORIES