Surat kisah penceraian Puteri Diana bakal dilelong

Surat kisah penceraian Puteri Diana bakal dilelong

Surat kisah penceraian Puteri Diana bakal dilelong. Beberapa pucuk surat yang ditulis oleh mendiang Puteri Diana mengenai perceraiannya akan dijual untuk tujuan amal, lapor akhbar Mirror UK.

Rakan karib mendiang, Susie dan Tarek Kassem akan menjual 32 keping surat dan kad yang dikirim oleh Puteri Diana kepada mereka pada 1995 dan 1996 semasa berpisah dengan Raja Charles.

Dalam sepucuk surat yang ditulis pada 28 April 1996, Diana memohon maaf kerana membatalkan perjalanannya bersama dua rakannya itu ke pertunjukan opera.

Surat kisah penceraian Puteri Diana bakal dilelong

“Saya mengalami masa yang sukar. Saya terduduk dan hanya inginkan perceraian ini berlalu,” tulis mendiang.

Pada 20 Mei 1996 pula, Diana memberitahu kedua-dua rakannya itu bahawa panggilan telefon di Istana Kensington telah diintip.

Dalam surat lain, Diana berterima kasih kepada keluarga Kassem kerana membenarkannya menghabiskan cuti Krismas pada 1995 bersama mereka ketika anak lelakinya, William dan Harry berada bersama bapa mereka dan keluarga diraja di Sandringham.

Pasangan itu berkata, memiliki dokumen tersebut adalah ‘tanggungjawab yang enggan diwariskan kepada anak-anak mereka’ dan memutuskan untuk menjualnya dalam acara lelongan dengan anggaran kutipan mencecah £90,000 (RM473,024).

Mereka telah menyimpan surat kiriman Puteri Diana dan akan menjualnya di firma lelongan, Lay’s Auctioneers di Penzance, Cornwall.

Hasil daripada jualan pada 16 Februari depan akan disalurkan kepada badan amal yang dibantu oleh Puteri Diana.

Baca Lagi:
Budak 6 tahun jatuh longkang nyaris maut dalam kolam kumbahan
Tak sempat keluar, mayat lelaki rentung ditemui depan pintu pangsapuri Flora Damansara
Misteri tingkap selalu basah bau hancing busuk terungkai, rupanya jiran simbah air kencing
CATEGORIES