Seram! Ayam kena kacau setiap malam, rupanya ‘Cik Ponti’ di tepi reban ayam

Seram! Ayam kena kacau setiap malam, rupanya ‘Cik Ponti’ di tepi reban ayam

Seram! Ayam kena kacau setiap malam, rupanya ‘Cik Ponti’ di tepi reban ayam. Kecoh di aplikasi TikTok sejak malam tadi mengenai video perkongsian pengguna @Otai42 memaparkan seekor puntianak yang sedang berdiri di tepi sebuah reban ayam.

Puntianak itu didakwa telah memakan ayam-ayam di dalam reban tersebut apabila si pemilik menyedari jumlah haiwan peliharaannya itu semakin berkurang sehingga menimbulkan tanda tanya.

Pemilik akhirnya nekad untuk menunggu di sekitar kawasan rebannya pada lewat malam bagi mencari punca sebenar di sebalik kehilangan ayam-ayam tersebut.

Seram! Ayam kena kacau setiap malam, rupanya 'Cik Ponti' di tepi reban ayam

“Apa benda malam-malam kacau ayam, tiap-tiap malam kena kacau, agak senyap dan ayam jadi takut sebab tiap-tiap malam kena kacau,” katanya sambil merakam video.

Segala persoalan akhirnya terjawab apabila lelaki itu menemui sosok tubuh berkain putih serta berambut panjang berdiri seolah-olah sedang mengintai ayam-ayam di dalam reban.

Menerusi video hampir tiga minit itu, lelaki tersebut dilihat berani menyuluh lampu ke arah makhluk berkenaan sehingga menampakkan wajah seramnya.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata orang ramai terkejut melihat kehadiran makhluk puntianak tersebut dan mereka turut memuji keberanian lelaki itu.

“Pak cik ajar kami bagaimana nak dapat keberanian macam pak cik,” kata Amirul Farhan.

“Mesti dalam hati puntianak kata, alamak aku dah ‘kantoi’ malam ini, tak sempat ‘rembat’ ayam dalam reban,” seloroh Wan Junaidi.

Sehingga kini, video tersebut menerima lebih 250,000 tontonan dalam tempoh masa kurang 24 jam.

Baca Lagi:
Misteri motosikal ditinggalkan enjin masih hidup tepi Rawang Bypass akhirnya terbongkar!
Jeritan jiran selamatkan budak lelaki leka bermain di balkoni apartmen daripada terjatuh
Panik! Lelaki berhadapan detik cemas ikan jerung betul-betul berada di bawah sampannya
CATEGORIES