Roti sosej berkulat: Zus Coffee mohon maaf, jelaskan keadaan sebenar

Roti sosej berkulat: Zus Coffee mohon maaf, jelaskan keadaan sebenar

Roti sosej berkulat: Zus Coffee mohon maaf, jelaskan keadaan sebenar. Pada 28 Januari lalu, tular satu hantaran di media sosial berhubung seorang pelanggan yang membuat aduan tentang roti sosej roll yang dibeli di sebuah kedai minuman di KL East Mall sudah berkulat.

Kata wanita berkenaan, roti tersebut telah dimakan separuh oleh anaknya sebelum mendapati terdapat kulat pada makanan terbabit.

“Nasib dia cakap sedap lepas tu dia nak makan hotdog (sosej) sahaja, sekali ambil (sedar sudah berkulat) ada perisa tambahan.

“Nasib juga nak buang roti tu kalau tak dah habis ditelannya.. geli kot tengok entah roti berapa minggu dia panaskan. Nasib la staf baik ganti lain bagi baucer.

Roti sosej berkulat: Zus Coffee mohon maaf, jelaskan keadaan sebenar

“Kemudian mereka ambil semua roti hotdog (sosej) dekat atas dulang dan buang,” kata pelanggan itu dalam satu hantaran di Facebook.

Wanita itu turut memberi pesanan agar pekerja makanan perlu prihatin tentang perkara tersebut kerana ia boleh mendatangkan mudarat dari segi kesihatan kepada pelanggan.

Pihak ZUS Coffee tampil mohon maaf jelaskan punca sebenar makanan berkulat
Susulan dari hantaran yang tular itu, Zus Coffee telah tampil menerusi Twitter untuk memohon maaf atas insiden tersebut dan menjelaskan punca sebenar perkara itu berlaku.

Ujar Zus Coffee, sebagai jenama yang mendorong kesetiaan dan kepuasan pelanggan pihaknya mengambil aduan yang dilaporkan dengan serius. Oleh itu, pihaknya akan memberikan keterangan yang jelas mengenai insiden berkenaan.

Ambil berat isu kualiti makanan, peti sejuk rosak punca utama makanan rosak
Katanya, mereka mengambil berat mengenai kualiti makanan dan minuman memandangkan ia membabitkan kesan kepada kesihatan pelanggan dan kerana itu mereka mempunyai prosedur operasi standard (SOP) bagi memastikan makanan dapat dikendalikan secara bersih dan selamat.

“Oleh itu, kami (ZUS Coffee) telah menjalankan siasatan secara menyeluruh dan mendapati puncanya adalah dari kerosakan peti sejuk beku (chiller) makanan yang telah menjejaskan penyelenggaraan suhu di cawangan KL East Mall yang membawa kepada pencemaran dalam insiden itu.

“Kami telah menghubungi pelanggan berkenaan untuk memohon maaf dan menawarkan bayaran balik bagi pesanan itu dan cadangan panel perubatan serta pampasan untuk sebarang rawatan perubatan yang diperlukan bagi memastikan kesihatan dan keselamatan pelanggan kami sebaik sahaja pelanggan dapat dihubungi,” katanya.

Pihak ZUS Coffee dalam pada masa sama turut berterima kasih di atas sokong berterusan yang diberikan oleh pelanggan dan berjanji untuk terus berkhidmat dalam memberikan perkhidmatan yang terbaik.

Namun menerusi semakan kami, permohonan maaf itu tidak dikongsikan di Facebook rasmi ZUS Coffee.

Baca Lagi:
Gengster upahan ugut penduduk kampung halang projek korek pasir haram
Lelaki biadap baling botol arak dari tingkat atas apartment dikecam orang ramai
UMNO pecat Tun Faisal, surat pemecatan dihantar melalui ‘WhatsApp’
CATEGORIES