Ronaldo dapat hadiah jam tangan bernilai RM3.3 juta

Ronaldo dapat hadiah jam tangan bernilai RM3.3 juta

Ronaldo dapat hadiah jam tangan bernilai RM3.3 juta. Bintang bola sepak Portugal, Cristiano Ronaldo dianugerahkan seutas jam tangan unik bernilai £630,000 (RM3.3 juta) sebagai pengiktirafan atas perpindahannya ke kelab Arab Saudi, Al-Nassr, lapor portal berita MailOnline semalam.

Penyerang itu telah menyelesaikan perjanjian bernilai £175 juta (RM916 juta) setahun untuk berpindah ke Asia Barat bulan ini, dua bulan selepas kontraknya dengan Manchester United ditamatkan selepas temu bual yang mengejutkan kelab itu dengan pengacara popular Britain, Piers Morgan.

Ronaldo, 37, dihadiahkan dengan jam tangan Jacob and Co yang bernilai tinggi untuk meraikan perpindahannya ke kelab itu.

Ronaldo dapat hadiah jam tangan bernilai RM3.3 juta

 

Jam tangan itu bertemakan Arab Saudi dan dihiasi warna hijau tua untuk mewakili bendera negara dan agama utamanya, Islam. Ia mempunyai 338 batu permata yang sangat jarang ditemui dan tertanam di dalamnya serta emas putih seberat 18 karat.

Jam mewah itu memiliki saiz 47 milimeter (mm) kali 15.85mm bersama tali kulit hijau buaya.

Bekas bintang kelab bola sepak Real Madrid dan Juventus itu turut mempamerkan jam tangan tersebut yang dihasilkan daripada 216 komponen berbeza, 27 permata serta dalam catatan Instagramnya.

Berbanding zamrud iaitu batu berharga hijau tradisional, jam tangan itu mengandungi tsavorite, iaitu batu lut sinar paling mahal yang lebih berkilauan berbanding zamrud dan berharga tinggi.

Baca Lagi:
Alangkah bahagianya! Lelaki kahwin isteri ketiga ditemani dua isteri
Pelanggan pasaraya terkejut nampak tikus sebesar kucing celah bungkusan sayur
4 situasi isteri boleh minta cerai
CATEGORIES