Rider langgar lampu merah mengamuk kena ‘tegur’, cabar pemandu kereta pergi balai polis

Rider langgar lampu merah mengamuk kena ‘tegur’, cabar pemandu kereta pergi balai polis

Tindakan seorang penghantar makanan mengamuk apabila ditegur melanggar lampu isyarat merah menerima kecaman ramai.

Melalui sebuah video berdurasi 56 saat yang tular di aplikasi X, penghantar makanan tersebut dirakam memaki hamun seorang pemandu kereta yang dikatakan telah membunyikan hon kepada penunggang motosikal itu kerana tidak mematuhi lampu isyarat.

Pemandu yang juga perakam video berkenaan berkata, penunggang motosikal terbabit kemudian tidak berpuas hati dan bertindak mengekori kenderaannya serta mengarahkan dia untuk berhenti di tepi jalan.

Rider langgar lampu merah mengamuk kena ‘tegur’, cabar pemandu kereta pergi balai polis

“Dia langgar lampu merah, aku hon, dia bengang,” kata lelaki itu.

Penunggang tersebut turut mencabar lelaki itu untuk pergi ke balai polis selain cuba membuka pintu kenderaan pemandu berkenaan.

Tinjauan di ruang komen mendapati rata-rata pengguna mengecam tindakan penghantar makanan tersebut yang boleh menyebabkan kemalangan.

“Dia kata dia tak langgar kereta lelaki itu, memanglah tapi macam mana kalau dah terlanggar? Nanti geng-geng rider dia salahkan pemandu kereta juga,” kata Nisa.

“Pernah juga tengok kejadian begini di KL. Kes hon saja, rider pusing balik siap maki-maki dan terajang pintu kereta yang bunyikan hon. Kereta pula tak boleh gerak sebab jalan tengah sesak,” kata @Bzmn.

“Orang macam ini nanti dah kena tangkap, kena dakwa barulah nak menyesal buat cerita sedih perlu menanggung anak isteri dekat mahkamah,” kata Shah.

“Alhamdulillah saya baru lagi jadi rider tapi setakat ini memang patuh lampu isyarat sebab dah banyak sangat tengok video rider melambung kena langgar sebab langgar lampu merah,” kongsi Niezam.

Sehingga kini, video tersebut telah ditonton lebih 900,000 kali.

Bagaimanapun, hasil semakan Kosmo!, kejadian terbabit berlaku pada 2021 yang lalu dan kembali tular selepas dikongsikan pengguna X @update11111 semalam.

Baca Juga:
Ular sawa perut buncit rupanya baru sudah telan wanita
Bekas suami ‘Haji Bakhil’, sanggup simpan semua resit belanja anak sendiri
Pasangan ‘Childfree’ kongsi sebab kenapa tidak mahu ada anak
CATEGORIES