Rela bayar sewa kren dari bayar saman, lelaki nekad parkir van atas bumbung rumah

Rela bayar sewa kren dari bayar saman, lelaki nekad parkir van atas bumbung rumah

Rela bayar sewa kren dari bayar saman, lelaki nekad parkir van atas bumbung rumah.

Seorang lelaki yang merupakan jurutera awam di Taichung, Taiwan menyewa kren untuk meletakkan dua buah van di atas bumbung bangunan kediamannya, lapor portal berita Mothership hari ini.

Penduduk setempat mendapati dua van itu diletakkan di atas bumbung dan melaporkannya kepada pihak berkuasa tempatan kerana bimbang ia berbahaya, demikian menurut Central News Agency (CNA).

Rela bayar sewa kren dari bayar saman, lelaki nekad parkir van atas bumbung rumah

Lelaki itu berkata, pada mulanya, dia meletakkan kedua-dua vannya di bahu jalan tetapi berulang kali disaman kerana meletakkan kenderaan bukan di ruang pakir.

Dia menggunakan van itu sebagai ruang penyimpanan kerana tidak dapat memuatkan semua peralatan kejuruteraan awam di rumahnya, lapor saluran televisyen kabel satelit , EBC News.

Kedua-dua van itu dipercayai berada di atas bumbung tersebut sejak dua tahun lalu, kata Lin Kuan-jen yang merupakan ketua daerah tempatan seperti laporan CNA.

Kuan-jen berkata, dia telah meminta lelaki itu memindahkan kedua-dua van miliknya kerana penduduk setempat bimbang kenderaan itu berisiko menghempap mereka.

Pada Mac lalu, lelaki itu berkata, dia telah menemui tempat kosong untuk kenderaan itu tetapi masih belum memindahkannya.

Walaupun lelaki berkenaan didapati tidak melanggar mana-mana undang-undang, dia diberitahu supaya mengalihkan kenderaan itu bagi menjaga keselamatan orang awam.

Baca Lagi:
Mak perempuan minta RM20k untuk hantaran, aku dah kumpul RM10k, tiba-tiba dia kantoi curang, sekali ini aku buat
Mak nak kahwin dengan lelaki 9 anak, kami adik beradik setuju, sekali isteri dia datang bongkar rahsia buat ramai terkejut
Warga emas diserang sakit jantung selepas ditipu janda sebanyak RM158,804.61
CATEGORIES