Pesohor YouTube dicekik bapa ketika tidur sehingga mati

Pesohor YouTube dicekik bapa ketika tidur sehingga mati

Pesohor YouTube dicekik bapa ketika tidur sehingga mati. Seorang gadis yang merupakan pesohor YouTube mati dicekik bapanya di Iraq dalam pembunuhan kerana menjaga maruah selepas mangsa memutuskan untuk berhijrah ke Turkiye, lapor portal berita MailOnline semalam.

Tiba al-Ali, 22, dibunuh oleh bapanya pada 31 Januari lalu di wilayah Diwaniya, selatan Iraq, kata jurucakap Kementerian Dalam Negeri, Saad Maan di laman Twitter semalam.

Dia telah meninggalkan tanah airnya pada 2017 untuk memulakan kehidupan baru di Turkiye dan merancang mengahwini teman lelakinya yang dilahirkan di Syria.

Pesohor YouTube dicekik bapa ketika tidur sehingga mati

Namun, apabila kembali ke Iraq untuk menyokong pasukan bola sepak negaranya dalam Piala Teluk Arab pada Januari lalu, keluarganya telah bertindak menculik Tiba.

Rakaman perbualan yang tidak disahkan antara gadis tersebut dan bapanya menunjukkan bahawa lelaki tersebut tidak berpuas hati dengan keputusan mangsa untuk hidup bersendirian di Turkiye.

Pesohor YouTube dicekik bapa ketika tidur sehingga mati

Media tempatan melaporkan bahawa gadis tersebut telah bersetuju untuk bertemu ibunya di rumah rakannya di Baghdad tetapi terkejut apabila seluruh keluarga datang.

Dia dipercayai tidak sedarkan diri selepas diberikan ubat dan dibawa pulang ke rumah keluarganya di Al-Qadisiyyah dan ketika sedang tidur, bapanya masuk ke dalam bilik anaknya itu sebelum mencekiknya hingga mati.

Bapanya yang tidak dinamakan oleh media tempatan kemudian menyerah diri kepada polis dan memberitahu bahawa dia membunuh anak perempuannya sendiri untuk menghapuskan rasa malu.

Baca Lagi:
Kanak-kanak 6 tahun selamber jer masak ‘Char Kuetiau’ buat ramai kagum
Duit terlampau banyak simpan dalam stor, warga emas terpaksa panggil jiran tolong kirakan
Jangan panik kalau lampu minyak E menyala sebab anda boleh memandu sejauh 60KM lagi
CATEGORIES