Penyokong PN boleh pakai baju parti solat di masjid, penyokong PH disuruh terbalikkan baju jika nak solat

Penyokong PN boleh pakai baju parti solat di masjid, penyokong PH disuruh terbalikkan baju jika nak solat

Sebuah kumpulan penyokong Pakatan Harapan (PH) telah diperintahkan untuk membalikkan baju merah yang dipakai semasa memasuki Masjid Bandar Utama Batang Kali di Kuala Kubu Bharu.

Menurut pemerhati politik, Najib Bakar, beliau dan kawan-kawannya menyaksikan kejadian tersebut semasa solat Maghrib malam itu.

Namun, arahan tersebut tidak diberikan kepada individu lain yang memakai baju dan kopiah yang jelas-jelas mempunyai lambang Pas dan Perikatan Nasional (PN).

Penyokong PN boleh pakai baju parti solat di masjid, penyokong PH disuruh terbalikkan baju jika nak solat

“Banyak yang tidak puas hati. Yang memakai baju Malaysia Madani juga diarahkan untuk membalikkan baju. Ini bukan berkaitan dengan parti.

“Ada yang memakai kopiah Pas tanpa masalah. Menggunakan baju PN juga tidak ada masalah,” katanya dalam hantaran di Facebook.

Najib turut berkongsi beberapa gambar sebagai bukti mengenai ‘peraturan’ yang dianggap tidak adil tersebut.

Beliau kemudiannya mendapat makluman bahawa jawatankuasa pentadbiran masjid tersebut dikuasai oleh penyokong sebuah parti pembangkang.

“Bercakap dengan penduduk tempatan, masjid ini dikuasai oleh pihak tertentu.

“Susah betul golongan ini. Kacau ketenteraman walaupun dalam urusan solat. Tindakan mereka sendiri pula dianggap selamat.

“Jika ini adalah perintah dari kerajaan, bagaimana cara mereka menekan rakyat,” tambah Najib lagi. Najib juga menyatakan bahawa kumpulan yang memakai baju merah tersebut kemudiannya membalikkan pakaian mereka selepas diberi arahan tersebut.

Namun begitu, mereka yang memakai baju yang tertera tulisan PN kelihatan boleh terus memakainya untuk solat Maghrib di masjid tersebut.

“Dalam masjid itu, antara mereka yang menyertai solat Maghrib adalah Wan Fayhsal, Noh Omar, mereka memakai kemeja Perikatan Nasional,” tambah Najib lagi.

Baca Juga:
Tular video budak 6 tahun lincah main badminton, netizen siap puji cara letak bola net ada kelas!
Cik B beli Brabus original RM1.79 juta, plat ditempah sempena nama CB111
Badan tikus ditemui dalam roti, pengeluar roti tarik balik 104,000 paket
CATEGORIES