Penumpang wanita separuh bogel tumbuk, ludah kru kabin kerana dihalang duduk di ‘business class’

Penumpang wanita separuh bogel tumbuk, ludah kru kabin kerana dihalang duduk di ‘business class’

Penumpang wanita separuh bogel tumbuk, ludah kru kabin kerana dihalang duduk di ‘business class’. Seorang wanita berusia 45 tahun dari Itali ditahan selepas menyerang kru syarikat penerbangan Vistara Airline ketika dalam penerbangan dari Abu Dhabi ke Mumbai, lapor laman berita Wion News semalam.

Paola Perruccio, yang membeli tiket kelas ekonomi berkeras untuk duduk di kelas perniagaan sebelum menyerang seorang kru selepas dia dihalang.

Wanita itu didakwa menumbuk seorang kru kabin, meludah kru lain dan berjalan di dalam pesawat dalam keadaan separa bogel.

Penumpang wanita separuh bogel tumbuk, ludah kru kabin kerana dihalang duduk di 'business class'

Selepas pesawat itu mendarat, Perruccio ditahan oleh polis Mumbai tetapi dibenarkan diikat jamin oleh mahkamah Mumbai.

“Memandangkan kelakuan tidak terkawal yang berterusan dan tingkah laku ganas, kapten mengeluarkan kad amaran dan membuat keputusan untuk menghalang penumpang itu.

“Selaras dengan garis panduan dan prosedur operasi standard (SOP) kami yang ketat, agensi keselamatan di darat dimaklumkan untuk mengambil tindakan segera semasa ketibaan,” kata Vistara Airline dalam satu kenyataan rasmi.

Polis Mumbai turut memfailkan kertas pertuduhan terhadap penumpang itu dalam masa sehari selepas memfailkan kes terhadapnya.

Pemeriksaan perubatan turut dijalankan ke atas wanita itu sebelum didakwa di bawah beberapa seksyen Kanun Keseksaan India.

Baca Lagi:
Budak 6 tahun jatuh longkang nyaris maut dalam kolam kumbahan
Komen berunsur rasis, pemain hoki wanita negara mohon maaf
Tidak salah lantik ahli keluarga jika layak- Mufti Pulau Pinang
CATEGORIES