Penjenayah wanita bertopi keledar cuba ragut rantai warga emas

Penjenayah wanita bertopi keledar cuba ragut rantai warga emas

Seorang warga emas cedera termasuk di bahagian lehernya selepas cuba disamun oleh seorang penjenayah wanita yang memakai topi keledar di Felda Bukit Bading di sini pada kelmarin.

Dalam kejadian pada pukul 10.03 petang itu, wanita berusia 70-an tersebut berusaha untuk mempertahankan dirinya dengan mengekang suspek yang cuba meragut rantai lehernya.

Ketua Polis Daerah Hulu Terengganu, Deputi Superintendan Zainul Mujahidin Mat Yudin, menyatakan bahawa pada mulanya, mangsa bersama suaminya yang sedang berehat di luar rumah telah dihampiri oleh suspek yang mengaku ingin menjual telekung.

Penjenayah wanita bertopi keledar cuba ragut rantai warga emas

“Mangsa yang tidak berminat untuk membeli kemudiannya masuk ke dalam rumah sebelum suspek tiba-tiba mengekorinya.

“Suspek yang memakai topi keledar itu mendorong mangsa sehingga terjatuh sebelum cuba meragut rantai lehernya,” katanya ketika dihubungi oleh Kosmo! hari ini.

Zainul Mujahidin menambah bahawa terdapat pergelutan antara mangsa dan suspek yang berusia 49 tahun tersebut, yang mengakibatkan usaha penjenayah untuk meragut mangsa gagal.

Beliau turut menyatakan bahawa suspek kemudiannya berjaya ditahan di tepi jalan berhampiran Balai Polis Ajil pada pukul 4.50 petang semalam setelah pihak polis melakukan siasatan yang sewajarnya.

Baca Juga:
Gelagat beruang matahari tersangkut di pagar raih simpati ramai
Neelofa ditemui selamat dalam kebun setelah hilang selama 10 jam
Ibu kongsi detik cemas buaian patah ketika anak sedang tidur
CATEGORIES