Pengunjung Taman Tema terkemuka alami detik cemas ‘Rides’ tergantung selama 15 minit sampai basah kuyup

Pengunjung Taman Tema terkemuka alami detik cemas ‘Rides’ tergantung selama 15 minit sampai basah kuyup

Pengunjung Taman Tema terkemuka alami detik cemas ‘Rides’ tergantung selama 15 minit sampai basah kuyup.

Berhibur di taman tema merupakan antara aktiviti yang menjadi pilihan ramai orang untuk meluangkan masa bersama tersayang kerana banyak aktiviti boleh dilakukan sekaligus mencipta memori bersama.

Jika sebelum ini kita sering dengar masalah teknikal berlaku di taman tema luar negara di mana roller coaster tiba-tiba berhenti dan sebagainya, hal ini turut terjadi di taman tema terkemuka di Genting Highlands.

Pengunjung Taman Tema terkemuka alami detik cemas 'Rides' tergantung selama 15 minit sampai basah kuyup

Sebuah video yang dikongsikan oleh pengguna TikTok @monolidtreasure memaparkan kekecewaannya dan rasa takutnya apabila mahu menaiki salah satu ‘rides’ tersedia di taman tema tersebut.

Menerusi video yang dikongsikannya, ‘rides’ yang patut dinaikinya mengalami masalah teknikal sebelum gilirannya dan dia terpaksa membatalkan hasrat untuk menaikinya.

@monolidtreasure Technical issue when its almost my turn…😨 #genting #gentingskyworlds #gentingoutdoorthemepark ♬ original sound – Jaclyn | beauty & fashion

@thesandaily Genting Skyworld Outdoor Themepark first ever experience be like~ sooooo disappointed and traumatizing… 🥲🥲🥲 watch til the end.. #gentingoutdoorthemepark #tiktokmalaysia #gentingskyworlds #gentinghighlandsthemepark #malaysiagentinghighland ♬ Oh No – Kreepa

Malah, terdapat pengunjung yang tergantung pada permainan tersebut dan detik tersebut cukup mencemaskan. Video itu telah tular di media sosial dan ada juga pengguna TikTok yang berkongsi detik cemas menaiki permainan lain di taman tema terkemuka itu.

Walau pun mereka selamat tetapi detik cemas tersebut pastinya menghilangkan keseronokan mereka pada hari itu. Menjengah ke media sosial, rata-rata netizen mengatakan hal tersebut sepatutnya tidak terjadi dan pihak taman tema seharusnya memastikan permainan mereka selamat untuk pengunjung.

Pengunjung Taman Tema terkemuka alami detik cemas 'Rides' tergantung selama 15 minit sampai basah kuyup

Baca Lagi:
“Setakat RM8 hang tu aku tak heran, customer aku ramai lagi” – Pekedai mengamuk campak duit RM8 selepas kena tegur tiada adab
Orang utan betina diperlaku seperti pelacur, dirantai di katil jadi hamba lelaki gila seks
Bibik cabut lari bersama teman lelaki ketika majikan pergi Himpunan RXZ, sampai 3 ‘trip’ angkut barang dalam rumah
CATEGORIES