Pengarah terkenal, isteri mati berlumuran darah, mayat ditemui anak dalam rumah

Pengarah terkenal, isteri mati berlumuran darah, mayat ditemui anak dalam rumah

Pengarah terkenal, isteri mati berlumuran darah, mayat ditemui anak dalam rumah.

Pengarah terkenal Iran, Dariush Mehrjui ditemui tidak bernyawa bersama isterinya, Vahideh Mohammadifar di kediaman mereka di Tehran.

Pasangan suami isteri tersebut ditemui dengan banyak kesan tikaman pada bahagian leher. Dariush meninggal dunia pada usia 83 tahun.

Mayat pengarah dan isterinya itu ditemui oleh anak perempuannya, Mona. Mona dilaporkan datang ke kediaman ibu dan bapanya selepas dijemput untuk menikmati makan malam.

Pengarah terkenal, isteri mati berlumuran darah, mayat ditemui anak dalam rumah

Namun sebaik tiba di kediaman mereka sekitar satu jam setengah selepas mendapat pesanan ringkas untuk makan malam, Mona menemui kedua-dua ibu dan bapanya sudah meninggal dunia dengan banyak kesan tikaman.

Menurut pihak berkuasa, tidak ada sebarang tanda pecah rumah seperti pintu diumpil atau kesan pergelutan dikesan. Namun polis telah menahan empat individu yang disyaki mampu menyelesaikan kes jenayah tersebut, lapor The Guardian.

Terdahulu Vahideh yang merupakan seorang pereka busana dan penulis layar lebar ada membuat laporan rumah mereka dipecah masuk selain menerima ugutan.

Kematian Dariush yang terkenal dengan karya dark comedy berjudul Hamoun yang diterbitkan pada tahun 1990 mengejutkan bukan hanya peminat tetapi juga karyawan seni dan barisan menteri.

Dariush disifatkan sebagai pengarah yang pernah membawa revolusi baru dalam dunia perfileman Iran dan pemergian tragisnya adalah sebuah kehilangan besar untuk industri dan negara.

Baca Lagi:
Bolehkah pandu kenderaan di Malaysia dengan hanya memakai ‘selipar’? Ini penjelasan dari JSPT
Pakai busana ‘tidak cukup kain’ sampai tonjol payudara, Azira Shafinaz akur kutukan nitezen
Tak pernah mendapat pendidikan bidang undang-undang, lelaki menyamar jadi peguam menang 26 kes di mahkamah
CATEGORIES