Pengadil lebam biji mata kena tumbuk dengan pengurus pasukan ketika perlawanan akhir Liga Super Perlis

Pengadil lebam biji mata kena tumbuk dengan pengurus pasukan ketika perlawanan akhir Liga Super Perlis

Pengadil lebam biji mata kena tumbuk dengan pengurus pasukan ketika perlawanan akhir Liga Super Perlis.

Seorang pengadil cedera akibat ditumbuk seorang pegawai pasukan selepas perlawanan akhir Liga Super Perlis yang berlangsung di Stadium Universiti Teknologi Mara (UiTM), di sini Sabtu lalu.

Ketua Polis Daerah Arau, Superintendan Ahmad Mohsin Md. Rodi berkata, mangsa dilaporkan mengalami luka pada bahagian kening sebelah kanan dan lebam di mata kanan selepas ditumbuk oleh pengurus pasukan berkenaan.

Pengadil lebam biji mata kena tumbuk dengan pengurus pasukan ketika perlawanan akhir Liga Super Perlis

“Pengadu yang merupakan seorang guru kolej mendakwa telah ditumbuk setelah selesai mengadili perlawanan akhir tersebut membabitkan pasukan Lion Junior FC menentang Guar Syed Alwi,” katanya, di sini hari ini.

Beliau berkata, siasatan awal mendapati punca kejadian itu adalah disebabkan pengurus pasukan terlibat tidak berpuas hati apabila pengadu bertindak membatalkan gol pasukan Lion Junior FC.

Katanya, setelah wisel penamat dibunyikan, pengurus pasukan terbabit yang berada di tepi padang telah masuk ke tengah dan menumbuk bahagian kening pengadu sebanyak satu kali.

“Pengadu juga telah mendapatkan rawatan di Hospital Tuanku Fauziah (HTF), Kangar dan hasil pemeriksaan mendapati terdapat kesan lebam pada bahagian mata serta luka sepanjang 0.2 sentimeter.

“Pengadu juga tampil membuat laporan polis selepas perlawanan berkenaan berakhir kira-kira pukul 10.30 malam dan kes berkenaan disiasat di bawah Seksyen 323 Kanun Keseksaan,” ujarnya.

Baca Lagi:
Muka sebijik macam artis K-pop, pemain dram Dewa 19 cetus kegilaan ramai wanita
Mesti ramai yang perasan kenapa pemandu lori atau bas jarang matikan enjin ketika berhenti makan atau berehat? Ini jawapan nya..
Masih ramai tak tahu lampu isyarat ada ‘loop’ sensor, kena berhenti diatas baru lampu bertukar warna
CATEGORIES