Penduduk gempar awan aneh berbentuk UFO muncul di Turki

Penduduk gempar awan aneh berbentuk UFO muncul di Turki

Penduduk gempar awan aneh berbentuk UFO muncul di Turki. Satu formasi awan aneh telah muncul di Busra, Turki baru-baru ini. Awan merah besar seperti UFO telah dikesan berlegar di atas bandar Turki dan telah mengejutkan penduduk pada 19 Januari lalu.

Awan besar itu dikenal pasti sebagai awan lentikular tetapi kelihatan lebih seperti sesuatu objek makhluk asing yang bukan berasal dari bumi.

Memetik laporan Daily Star UK, awan hampir bulat itu mula-mula muncul pada waktu matahari terbit dan mengekalkan bentuk piring terbangnya yang aneh selama kira-kira sejam sebelum ia mula hilang. Walaupun muncul kira-kira sejam, orang ramai sempat merakamkan kejadian aneh itu.

Penduduk gempar awan aneh berbentuk UFO muncul di Turki

Awan lentikular biasanya muncul 2,000 hingga 5,000 meter di atas tanah dan merupakan petunjuk “gelombang gunung di udara”. Ia terkenal dengan bentuk yang melengkung dan kelihatan aneh. Awan aneh itu terbentuk daripada kelembapan di atmosfera dan dibentuk oleh angin.

Udara yang sejuk dari kawasan pergunungan membantu menyejukkan titisan lembapan yang kemudiannya terpeluwap, menjadikan awan pelik kelihatan seperti yang dirakamkan oleh penduduk di situ.

Baca Lagi:
Kanak-kanak lelaki ditemui terkunci dalam kontena selama 6 hari di Pelabuhan Kelang
Gaji pekerja di Malaysia dijangka naik hingga 20 peratus
Remaja 15 tahun maut dalam paya terkena renjatan elektrik
CATEGORIES