Pendakwah terkenal yang juga pengetua maahad tahfiz cedera dipukul

Pendakwah terkenal yang juga pengetua maahad tahfiz cedera dipukul

Pendakwah terkenal yang juga pengetua maahad tahfiz cedera dipukul. Seorang pendakwah terkenal yang juga pengetua sebuah maahad tahfiz di Kampung Sri Kinta di sini mengalami kecederaan selepas dipukul dalam kejadian pada petang Ahad.

Difahamkan, kejadian tersebut berlaku selepas mangsa bertemu dengan waris seorang remaja yang dipercayai telah menceroboh masuk ke dalam maahad tahfiz berkenaan.

Pengerusi Persatuan Maahad Tahfiz Al-Quran Negeri Perak (Pematap), Datuk Mohd Azlan Suhaimi berkata, pihaknya memandang serius kes pencerobohan yang berlaku serta kes pukul sehingga mendatangkan kecederaan.

Pendakwah terkenal yang juga pengetua maahad tahfiz cedera dipukul

“Kami difahamkan satu laporan polis telah dibuat berhubung kejadian tersebut malah laporan perubatan juga telah diberikan pihak hospital mengenai kecederaan dialami oleh mangsa,” katanya dalam satu kenyataan yang di Facebook Pematap pada Isnin.

Beliau berkata, pihaknya menerima makluman mengenai tahfiz tersebut yang telah diceroboh oleh beberapa orang luar untuk bermain bola pada petang Ahad dan difahamkan pencerobohan tersebut bukanlah kali pertama.

Susulan tersebut katanya, mangsa telah ke rumah salah seorang yang terlibat untuk menasihati dan memberi teguran sebelum dimaki hamun, diserang, ditumbuk, dihalau, ditolak serta dipukul sehingga mendatangkan kecederaan.

Dalam pada itu, Mohd Azlan berharap pihak berkuasa bertindak sewajarnya kerana ia membahayakan pihak maahad tahfiz berkenaan.
Katanya, tindakan tegas perlu dilaksanakan supaya perkara seumpama itu tidak lagi berulang pada masa akan datang.

Baca Lagi:
Pelajar tahfiz mati dalam longkang selepas main Play Station
Budak lelaki 4 tahun mati didera lima rakan kakak
Lelaki paling bertuah dalam dunia, 7 kali terselamat kemalangan ngeri
CATEGORIES