Pemain bola sepak kelab Palestin mati ditembak tentera Israel

Pemain bola sepak kelab Palestin mati ditembak tentera Israel

Pemain bola sepak kelab Palestin mati ditembak tentera Israel. Pakar perubatan Palestin berkata bahawa tentera Israel menembak mati seorang pemain bola sepak kelab Palestin berusia 23 tahun dan mencederakan lima yang lain semasa konfrontasi di wilayah Tebing Barat semalam, lapor portal berita Al Jazeera.

Ahmed Daraghmeh cedera parah apabila penduduk Palestin berbalas tembakan dengan tentera Israel yang menyerbu bandar Nablus untuk mengiringi sejumlah penduduk Israel ke tapak yang dianggap mereka sebagai Makam Joseph di bandar tersebut.

Bunyi tembakan kedengaran dalam video amatur yang dirakamkan penduduk Palestin dari tingkap mereka.

Pemain bola sepak kelab Palestin mati ditembak tentera Israel

Daraghmeh berasal dari bandar Tubas, manakala media Palestin melaporkan bahawa dia bermain bola sepak untuk kelab Liga Perdana Tebing Barat, Thaqafi Tulkarem.

Laman web bola sepak Arab popular, Kooora menyenaraikannya sebagai penjaring terbanyak untuk pasukannya pada musim ini dengan meledakkan sebanyak enam gol.

Tidak jelas sama ada dia mengambil bahagian dalam konfrontasi itu.

Hamas yang menguasai Semenanjung Gaza berkata bahawa Daraghmeh adalah anggota pergerakan tersebut tetapi tidak menyatakan sama ada dia terlibat dalam pertempuran yang menyebabkannya terkorban.

Baca lagi:
Bersara dan ‘duduk di masjid’ tiada dalam perancangan masa depan Tun Dr Mahathir
Guru rogol, raba pelajar sekolah menengah Bintulu, Sarawak ditangkap di Thailand
Roti canai janda slogan ‘Nikmatnya Tak Terlupa’ laku keras
CATEGORIES