Pelanggan terkejut kepala tikus dalam hidangan nasi kukus

Pelanggan terkejut kepala tikus dalam hidangan nasi kukus

Pelanggan terkejut kepala tikus dalam hidangan nasi kukus. Seorang pelanggan terkejut apabila mendapati hidangan nasi kukus yang dipesan mengandungi kepala seekor tikus.

Menurut satu hantaran dimuat naik oleh TikTok_Kluang, sebuah restoran tular diarahkan tutup serta-merta ekoran kejadian tersebut.

“Ada kepala tikus di restoran ini. Patutlah ditutup dan pihak Kementerian Kesihatan (KKM) ada datang tadi. Kepada orang awam, diminta berhati-hati jika mahu makan di luar,” katanya menerusi kapsyen hantaran tersebut.

Pelanggan terkejut kepala tikus dalam hidangan nasi kukus

Meninjau ruangan komen, rata-rata pengguna media sosial Tiktok berasa geli dan jijik kerana bangkai tikus itu hanya tinggal bahagian kepala saja.

“Jika saya, sudah lama muntah di atas meja makan itu,” komen seorang netizen, @poksuden.

“Agaknya, tikus itu terjatuh dalam kuali semasa sedang memasak. Hati, limpa, jantung semuanya sudah dimakan agaknya,” seloroh @apeksssdafrinn pula.

“Jika seekor, mungkin boleh dipercayai faktor kedai kotor. Mungkin tercampak masuk ke dalam kuah. Tetapi jika hanya tinggal kepala saja, bagaimana pula? Takkan tukang masak potong bang?,” kata pengguna lain.

Hantaran tersebut meraih 925,400 jumlah tontonan dan 10,300 tanda suka setakat ini.

@tiktok_kluangAda kepala tikus di Restaurant.Nasi kukus Putatanpatutlah tutup ada KKM tadi ee kalau nak makan nasi kena hati-hati semua Kedah info semua kepada orang ramai 😳🤭♬ Masih sore diri AdikWaniey – _ᶜᶜᵗᵛᴅɪᴋɪʀ_

Baca Lagi:
Wanita kaya jatuh cinta dengan mekanik selepas baiki tayar kereta pancit
Umur 90 tahun masih mampu pandu treler minyak
Penumpang panik ‘Power bank’ meletup dalam kabin pesawat cetus kebakaran
CATEGORIES