Pelancong berbogel di balkoni hotel dirakam orang awam

Pelancong berbogel di balkoni hotel dirakam orang awam

Pelancong berbogel di balkoni hotel dirakam orang awam.

Tindakan seorang pelancong asing berbogel di balkoni sebuah hotel di daerah ini membawa padah apabila ditahan polis pada Khamis.

Lelaki berusia 40 tahun itu ditahan pada jam 9.30 malam oleh sepasukan anggota polis dari Bahagian Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Semporna.

Pelancong berbogel di balkoni hotel dirakam orang awam

Ketua Polis Daerah Semporna, Superintenden Mohd Farhan Lee Abdullah berkata, tangkapan dibuat susulan daripada satu video berdurasi sembilan saat yang tular memaparkan seorang lelaki tanpa berpakaian telah keluar daripada balkoni bilik hotel menghadap jalan raya.

“Perbuatan lelaki itu telah dirakam oleh orang awam yang melalui jalan berhadapan hotel berkenaan sebelum videonya tersebar di laman sosial.

“Kejadian itu dipercayai berlaku kira-kira 8 pagi Selasa lalu. Lelaki itu kemudian telah ditahan untuk siasatan lanjut di bawah Seksyen 294(a) Kanun Keseksaan atas kesalahan berkelakuan lucah di tempat awam yang boleh membawa hukuman penjara sehingga tiga bulan atau denda atau kedua-duanya sekali jika disabit kesalahan,” katanya dalam kenyataan pada malam Jumaat.

Katanya lagi, orang awam yang merakam kejadian itu juga diminta tampil untuk membantu siasatan.

“Maklumat berkaitan kejadian ini boleh disalurkan kepada Pegawai Penyiasat Inspektor Khadijah Mohd Seruji di talian 019-8718002 atau IPD Semporna di talian 089-781222 atau 089-782020.

“Pelancong juga dinasihatkan supaya sentiasa mematuhi undang-undang negara ini serta menghormati adat dan budaya masyarakat setempat,” ujarnya.

Baca Lagi:
Wanita ada dua suami tinggal serumah kena halau dengan penduduk kampung
Kura-kura hilang selama 30 tahun ditemui masih hidup di dalam stor rumah
Lelaki berjaya tangkap ikan keli gergasi panjang menyamai 2 lelaki dewasa
CATEGORIES