Pelajar cemerlang IPT maut jatuh bangunan tingkat 9

Pelajar cemerlang IPT maut jatuh bangunan tingkat 9

Pelajar cemerlang IPT maut jatuh bangunan tingkat 9. Seorang penuntut sebuah institusi pengajian tinggi (IPT) yang maut selepas dipercayai terjatuh dari tingkat sembilan sebuah pusat-beli belah, di sini, pada petang Khamis merupakan pelajar cemerlang dan pernah beberapa kali memenangi Anugerah Dekan.

Mangsa berumur pertengahan 20-an itu sering memperoleh purata nilai gred kumulatif (CGPA)
3.85 dalam bidang pengajiannya dan disebabkan kefasihannya berbahasa Inggeris serta selalu dipilih menjadi ahli forum dalam penganjuran bengkel atau aktiviti di pusat pengajiannya.

Ketua Polis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner, Zaidy Che Hassan berkata, selain pintar, mangsa yang merupakan penuntut tahun akhir jurusan Sistem Pengurusan Maklumat juga dikenali sebagai sorang pelajar yang mudah didekati.

Pelajar cemerlang IPT maut jatuh bangunan tingkat 9

 

“Hasil maklumat awal yang diperoleh daripada ibu bapanya yang menetap di sebuah negara teluk, mangsa dikatakan mula mengalami tekanan sejak setahun lalu hingga memaksanya mengambil ubat penenang.

“Kita masih menjalankan siasatan lanjut dari aspek keluarga, masalah kewangan dan hubungan dengan rakan untuk mendapatkan punca sebenar kejadian.

Dalam kejadian petang semalam, mangsa ditemui mati tertiarap berlumuran darah di tepi sebuah bangunan pusat beli belah selepas dipercayai terjatuh dari tingkat sembilan bangunan itu.

Mangsa ditemui oleh seorang pekerja pembersihan selepas dia terdengar bunyi kuat seperti objek terjatuh ketika sedang bertugas berdekatan kawasan berkenaan antara pukul 3 hingga 3.30 petang sebelum bertindak menghubungi polis.

Kata Zaidy, siasatan awal di lokasi kejadian menemui satu beg sandang milik mangsa di koridor tempat dia dipercayai terjatuh.
Turut ditemui di dalam beg itu ialah kad pelajar miliknya serta laporan tugasan pengajiannya.

Zaidy berkata, mayat mangsa masih dalam proses saringan COVID-19 di Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH) di sini sebelum proses bedah siasat dilakukan.

Pemeriksaan awal pihak hospital mendapati tidak terdapat sebarang kesan atau unsur jenayah dan kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut.

Baca Lagi:
Budak 9 tahun pecah rekod dunia melantun bola keranjang dengan mata tertutup
Warga emas tak ambil ‘jamu’ rogol pelajar sekolah menengah 109 kali
Doktor ini kongsi tips mudah cara lancarkan hidung tersumbat hanya guna jari
CATEGORIES