Order mi tarik dalam talian tapi dapat nasi goreng daging babi

Order mi tarik dalam talian tapi dapat nasi goreng daging babi

Kisah penghantar makanan tersalah hantar pesanan ke alamat lain mungkin perkara biasa didengari, namun insiden yang menimpa sebuah keluarga seperti yang tular di media sosial ketika ini dianggap sukar untuk dimaafkan.

Mana tidaknya, berdasarkan perkongsian di akaun Facebook Izham Nayan, pekerja sebuah syarikat penghantar makanan didakwa tersalah hantar makanan berasaskan daging babi ke rumah rakannya yang beragama Islam.

Lebih parah lagi, makanan ‘tidak halal’ tersebut dikatakan telah dimakan oleh anak-anak mangsa sebaik menerima makanan yang dipesan oleh bapa mereka secara dalam talian. “Penghantar makanan salah hantar makanan (berasaskan) babi ke rumah kawan saya. Anak-anak dia sudah makan, asal order (pesan) mi tarik.

Order mi tarik dalam talian tapi dapat nasi goreng daging babi

“Ibu tengah kendalikan kelas dalam talian. Anak-anak kecil pula tengah lapar,” dakwanya menerusi catatan di laman sosial tersebut.

Izham Nayan melalui perkongsian yang sama juga memaklumkan bahawa kedudukan resit pesanan yang diletakkan di bawah bungkusan makanan turut membuatkan insiden itu tidak disedari lebih awal.

“Resit biasa tampal dekat luar plastik, tapi yang ini resit dekat bahagian bawah sekali dalam plastik, bila keluarkan semua baru jumpa resitnya,” ujar pemilik akaun berkenaan.

Berdasarkan resit yang dikongsikan, pesanan awal dibuat membabitkan mi tarik bersama sup daging dan dumpling, namun makanan yang diterima mangsa ialah nasi ayam panggang bersama daging babi panggang.

Susulan hantaran yang dimuat naik hingga tular itu, rata-rata pengguna media sosial menzahirkan rasa simpati kepada keluarga berkenaan, terutamanya kanak-kanak yang terbabit.

Baca Juga:
Pemandu ambulan cekup isteri sedang bermadu kasih dengan lelaki dalam bilik hotel
Lapangan terbang ditengelami air banjir
Peniaga terkejut sewa Pasar Payang jadi RM400, sebelum ini RM110
CATEGORIES