Nenek ‘mandi lumpur’ secara live di Tiktok raih RM425 sejam

Nenek ‘mandi lumpur’ secara live di Tiktok raih RM425 sejam

Nenek ‘mandi lumpur’ secara live di Tiktok raih RM425 sejam. Layar Sari atau Inak Mawar mengaku dia kini ‘ketagih’ untuk mandi lumpur secara ‘live’ di TikTok selepas ‘aktiviti’ pelik dilakukan beberapa penduduk dalam kalangan warga emas di Indonesia itu mula mendapat perhatian di laman video pendek popular tersebut.

Nenek berusia 55 tahun dari Dusun Pedek Setanggor Timur 2, Desa Setanggor, Kecamatan Praya Barat, Lombok Tengah, Nusa Tenggara Barat itu menjelaskan dia lebih suka ‘live’ di TikTok berbanding turun ke sawah kerana memperoleh wang lebih banyak.

“Saya boleh meraih sehingga 1.5 juta rupiah (RM425) untuk ‘live’ selama sejam. Saya hanya perlu duduk dan menjirus tubuh dengan air lumpur sepanjang tempoh itu,” ujarnya.

Nenek 'mandi lumpur' secara live di Tiktok raih RM425 sejam

Menurutnya, sebanyak 9 juta rupiah (RM2,555) diperoleh setelah sembilan kali ‘live’.

“Saya melakukan ini atas kerelaan sendiri dan tidak pernah jatuh sakit walaupun ‘mandi lumpur’ selama beberapa jam,” jelasnya lagi.

“Jika turun ke sawah dari pagi hingga ke petang, saya hanya mendapat 35,000 rupiah (RM9),” katanya kepada detikBali pada Khamis.

Difahamkan, Inak Mawar adalah salah seorang ‘pelakon’ mandi lumpur di akaun TikTok @intan_komalasari92 dan @bocahperik yang dikendalikan jirannya, Sultan Ahyar

@intan_komalasari92 Masuk live kita seru seruan di sini ia#fyp ♬ suara asli – TM Mud Bath

@pejuangsikspack kasian banget… emang cucu ajg 😡😡😡🗿 #mandilumpur #ngemisonline #neneksihir ♬ Untukmu Aku Bertahan – Afgan

Baca Lagi:
Remaja perempuan sempat tolak adik sebelum maut dihempap pokok besar
Kerana ingin besarkan jalan, tergamak roboh masjid bersejarah
Gaji pekerja di Malaysia dijangka naik hingga 20 peratus
CATEGORIES