Merdunya suara” – Wanita bersalin tanpa suami di sisi, kanak-kanak lelaki tolong azankan adik baru lahir

Merdunya suara” – Wanita bersalin tanpa suami di sisi, kanak-kanak lelaki tolong azankan adik baru lahir

Merdunya suara” – Wanita bersalin tanpa suami di sisi, kanak-kanak lelaki tolong azankan adik baru lahir.

Tular baru-baru ini video yang memaparkan momen seorang kanak-kanak lelaki mengazankan adiknya yang baru lahir sehingga mencuri perhatian warganet.

Menerusi video yang dimuat naik di TikTok, kejadian tersebut dipercayai berlaku di Indonesia yang menyaksikan kanak-kanak lelaki tersebut bertindak mengazankan adiknya sejurus selepas bayi itu lahir.

Merdunya suara" - Wanita bersalin tanpa suami di sisi, kanak-kanak lelaki tolong azankan adik baru lahir

Difahamkan ibu kepada kanak-kanak berkenaan bersalin tanpa suami di sisi kerana lelaki tersebut sedang bekerja selain tiada ahli keluarga lelaki yang lain untuk membantu mengalunkan azan.

Tiada lelaki lain selain anaknya yang satu ini, mengazankan bayi ibunya. MasyaAllah dengan suara yang amat merdu.

Selain mengazankan adiknya, kanak-kanak itu juga sangat bertanggungjawab kerana dia dilihat menolong keluarganya semasa proses menanam uri.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata warganet tersentuh melihat tindakan kanak-kanak tersebut dan memuji suara merdunya ketika mengalunkan azan.

Dalam pada itu, mereka turut menyifatkannya sebagai seorang anak yang soleh dan mendoakannya agar menjadi insan yang berguna.

Kamu anak yang hebat, kamu pasti akan bahagia dunia akhirat.

MasyaAllah adik, aku menangis mendengar lantunan azan kamu. Jadi anak yang soleh ya.

MasyaAllah sumpah merinding, ibu bapa mu pasti bangga dengan kamu.

Sungguh indah lantunan azan, sampai hati ini bergetar. Membesarlah menjadi anak yang soleh agar ibu bapa bangga denganmu dunia dan akhirat.

@nursyifaa1709 Membalas @aquarius disini umi aku masyallah ikut nangis🥹emng karna disatu sisi sedih kan lahiran anaknya ga didampingi suaminya ,ditambah bapa aku juga kebetulan lagi kebandung,jadi ga ada laki2 selain anaknya tth aku ini yang satu2 harus ngadzanin bayi mamahnya🥹masyallah dengan suara yang amat sangat merdunya a aku tth ama aumi aku ikut terharu🥹🥰sing janten anak anu sholeh tur ngabanggaken keluarga a🤲🏻🫶🏻🥹#masyallahtabarakalllah❤ #adzanqurdi #daengsyawal #adzanviral #adzanmerdu #fypシ #brandatiktok #samsulmaarif #samsul #samsultenjo ♬ suara asli – Mpa_syifa

Baca Juga:
‘Lelaki terpaling halalan toyyiba’, dakwa susah cari makanan halal di Sabah, siap dedah gula & garam adalah racun dan sihir
Fatiya Latiff sindir rakan seperjuangan Zahirah Macwilson muka macam bibik, akui dirinya lebih cantik
Pekerja berani baling batang besi, perompak tak jadi samun terus cabut lari
CATEGORIES