Menyayat hati! Mayat terakhir budak lelaki 12 tahun dijumpai dalam ‘sleeping bag’

Menyayat hati! Mayat terakhir budak lelaki 12 tahun dijumpai dalam ‘sleeping bag’

Menyayat hati! Mayat terakhir budak lelaki 12 tahun dijumpai dalam ‘sleeping bag’. Penemuan ‘sleeping bag’ menoktahkan pencarian mangsa terakhir kejadian tanah runtuh di tapak perkhemahan Father’s Organic Farm, Gohtong Jaya, Batang Kali, di sini, hari ini.

Menurut Ketua Polis Daerah Hulu Selangor, Suprintenden Suffian Abdullah, pasukan mencari dan menyelamat (SAR) mengesan terdapat ‘sleeping bag’ di sektor A (Hillview) pada pukul 4.53 petang.

Jelas beliau, alat perkhemahan tersebut ditemui dalam keadaan terlungkup pada kedalaman 1.5 meter (m).

Menyayat hati! Mayat terakhir budak lelaki 12 tahun dijumpai dalam 'sleeping bag'

“Hasil pemeriksaan dalam ‘sleeping bag’ berkenaan, terdapat mayat kanak-kanak dipercayai satu lelaki dalam anggaran usia tujuh hingga 12 tahun.

“Mangsa ditemukan dalam keadaan berpakaian lengkap, masih sempurna tetapi sudah mula mereput… mayat dihantar ke Hospital Sungai Buloh,” katanya dalam sidang media di lokasi kejadian pada Sabtu.

Sementara itu, Timbalan Pengarah Operasi JBPM Selangor, Wan Md Razali Wan Ismail berkata, mayat kanak-kanak berkenaan ditemui di tepi lereng pada jarak empat meter dari tapak perkhemahan.

Kata Wan Md Razali, anggota SAR mengesan terdapat satu aliran cecair di tebing berkenaan.

“Anggota SAR mengesyaki sesuatu pelik seperti cecair mayat dan cuba menggali ‘sleeping bag’ yang berada di situ dan mempercayai mangsa terakhir yang kita cari,” jelas beliau.

Wan Md Razali menambah, mangsa kemudian dikorek secara manual menggunakan cangkul dan ‘scoop’.

Secara keseluruhan, jelas beliau 19 mangsa ditemukan di sektor A (Hillview); sektor B – Farmview (satu); manakala sektor C – Riverside (10 mangsa).

Baca Lagi:
Bersara dan ‘duduk di masjid’ tiada dalam perancangan masa depan Tun Dr Mahathir
Ebit Lew hantar gambar kemaluan lelaki melalui aplikasi WhatsApp – Saksi
“Ada yang panggil saya pelac*r” – Kerana teruk dikecam peserta ATNM 2 buat laporan polis
CATEGORIES