Luluh hati seorang bapa apabila seolah-olah dibelakangi anak sendiri

Luluh hati seorang bapa apabila seolah-olah dibelakangi anak sendiri

Luluh hati seorang bapa apabila seolah-olah dibelakangi anak sendiri. Tindakan pengarah sensasi Syamsul Yusof dan Ira Kazar kahwin senyap-senyap di negara Thailand membuatkan ramai orang kecewa termasuk isteri pertama, pelakon Puteri Sarah Liyana dan keluarga kedua belah pihak.

Luluh hati seorang bapa apabila seolah-olah dibelakangi anak sendiri

Kecewa hati

Luluh hati seorang bapa apabila seolah-olah dibelakangi anak sendiri

Menerusi laporan Melodi, produser terkenal, Datuk Yusof Haslam tidak dapat menyembunyikan rasa kecewanya apabila gugur air mata gara-gara tindakan Syamsul yang membelakangi keluarga.

Kata Yusof, luka hatinya tidak sedalam ibu Syamsul iaitu Datin Fatimah Ismail yang sedih dengan perbuatan anak lelakinya itu.

Bohong kalau cakap saya tak kecewa. Luahan hati saya mungkin tak sama datin sebab dia seorang ibu. Saya berpesan kepada datin kita doakan yang terbaik.

Kalau timbul permasalahan lagi, saya harap Syamsul akan bagi penjelasan dan bertanggungjawab dengan apa yang berlaku. Jika ditakdirkan mereka tidak ada jodoh (harap tidak berlaku), Syamsul kena bertanggungjawab dengan isteri dan anak-anak.

Pengarah berumur 68 tahun ini menegaskan kepada Syamsul bahawasanya tanggungjawab sebagai suami dan ayah bukan semata dengan memberi nafkah wang ringgit.

Bukan semata-mata hanya bagi duit. Kehidupan ini bukan satu perkara mudah. Kehidupan ini satu perjuangan.

Perjuangan untuk mempertahankan rumah tangga, pertahankan isteri. Menjalankan tanggungjawab suami bukan hanya memberi nafkah duit semata-mata tetapi menjaga perasaan masing-masing. Suami perlu menjaga perasaan isteri dan isteri juga perlu melakukan yang sama.

Jangan biar isteri merajuk

Luluh hati seorang bapa apabila seolah-olah dibelakangi anak sendiri

Dalam pada itu, Yusof menekankan dalam satu hubungan kekeluargaan perlu ada sifat memujuk sekiranya berlaku perselisihan faham.

Saya dah kahwin dengan datin 40 tahun. Selama 40 tahun itu, yang mengekalkan hubungan kami itu saya bersifat memujuk.

Kalau isteri merajuk, kita pujuk. Jangan membiarkan isteri merajuk dan memendam rasa. Kita manusia tak sempurna. Kalau ada masalah selesaikan terutama suami sebab dia adalah imam dalam keluarga.

Pada Jumaat, Syamsul mengejutkan ramai orang apabila mengumumkan dia sudah bernikah dengan Ira di Thailand dengan berwalikan Kazar.

Terdahulu, Syamsul dan Sarah bernikah pada 8 Mac 2014 dan mereka dikurniakan dua orang cahaya mata iaitu Syaikhul Islam, 6, dan Summayyah, 4.

Jangan lupa follow kami! Twitter , Facebook

Baca Lagi:
Fyna Jebat mengaku sudah bernikah dengan Zainal Abidin
Hajiji perolehi sokongan 44 Adun, Bung kata ‘Game is still on’
Nak tunjuk samseng tak bertempat, 2 penumpang AirAsia diusir dari pesawat
CATEGORIES