Lelaki terpaksa pura-pura pengsan setelan ular tedung masuk dalam ‘boxer’

Lelaki terpaksa pura-pura pengsan setelan ular tedung masuk dalam ‘boxer’

Seorang lelaki Thailand menempuh detik mencemaskan apabila seekor ular tedung memasuki seluar dalam atau ‘boxer’ semasa dia tidur di rumah di Rayong, timur Thailand.

Bagaimanapun, mangsa bernasib baik apabila dua anggota penyelamat tiba tepat pada waktunya dan berjaya mengeluarkan reptilia itu tanpa dipatuk ular berbisa itu.

Dalam video yang dimuat naik di akaun Facebook, Ner Khwai Tai pada 6 Jun lalu menunjukkan dua anggota tersebut tiba di rumah mangsa dan terus memasuki bilik tidurnya di mana dia masih terbaring seolah-olah sedang pengsan.

Lelaki terpaksa pura-pura pengsan setelan ular tedung masuk dalam 'boxer'

Kemudian, mangsa memberi isyarat tangan menyatakan ular tedung itu berada dalam boxer di paha kirinya.

Selepas meneliti kedudukan reptilia, salah seorang penyelamat menggunakan penyangkuk khas dan berjaya menarik keluar ular itu manakala seorang lagi merakam video dan menggesa mangsa berdiam diri dan bertenang.

Video itu mendapat 35,000 reaksi, 1,100 komen dan lebih 2,400 perkongsian. Ramai netizen memberi komen lucu mengenai kejadian itu manakala selebihnya berpendapat ia kejadian serius.

“Saya tidak dapat bernafas apabila menonton video itu. Kalau jadi dia, saya mungkin pengsan,” kata salah seorang netizen.

Baca Juga:
Suami kantoi curang belasah isteri di hotel Port Dickson
“Saintis pun menangis tengok nie” – Wanita potong rumput guna kerusi roda raih pujian ramai
Kecoh di masjid! mualaf bawa babi untuk dijadikan korban
CATEGORIES