Lelaki melompat teruja apabila Agong singgah minum cendol di kedainya

Lelaki melompat teruja apabila Agong singgah minum cendol di kedainya

Lelaki melompat teruja apabila Agong singgah minum cendol di kedainya. Seorang peniaga melompat teruja apabila Yang Dipertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah berkenan mencemar duli untuk singgah ke kedainya yang terletak di Lanchang, Pahang.

Menerusi video dimuat naik @cendollily di media sosial, dia pada mulanya hanya ingin melambai tangah ke arah kereta Baginda yang kebetulan lalu di depan kedainya.

Namun, kenderaan Agong sempat berhenti dan kelihatan Baginda sedang memandu sambil ditemani seorang pegawal peribadi disebelahnya.

Lelaki melompat teruja apabila Agong singgah minum cendol di kedainya

“Masa ini Tuanku lalu, ingat nak lambai sahaja sebab tidak pernah jumpa depan-depan. Tiba-tiba Tuanku singgah turun berhenti kereta tengah jalan. Masa ini, jangan cakaplah macam mana perasaan kami.

“Petua orang tua kalau pagi itu rama-rama besar hinggap dekat kita, maksudnya ada orang ‘besar’ nak datang,” tulisnya dalam video itu.

Sehubungan itu, Kosmo! mendapati ramai memuji Agong yang mesra rakyat disamping terkejut melihat Baginda memandu kereta sendiri.

@cendollily #ushawanrisdapahang #lanchangpahang #kualagandahelephantconservationcentre #cendolviral #temerlohbandarikanpatin #kingofmalaysia #sultanahmadshah ♬ suara asli – Ig : @sirid_17 – simpanan kuyang

“Walaupun saya orang Kedah, saya sangat suka dengan cara kerabat Sultan Pahang yang memang betul-betul mesra dengan rakyat,” kata Hafizi Hasdi.

“Bagusnya, Tuanku yang memandu sendiri, pengawal peribadi duduk sebelah,” ujar Daus.

“Suka tengok Tuanku, nampak muda sahaja. Tetap tersenyum, itulah rahsia awet muda,” seloroh Farah.

Baca Lagi:
Lelaki ditangkap ketika mengintai wanita mandi dari atas bumbung rumah
Dapat tahu Ex-Girlfriend dah jadi janda, lelaki sanggup cari salah isteri sendiri, tak sangka pula akhirnya jadi macam ini
Impian pesara tunai umrah musnah, duit RM11,400 lesap terpedaya pakej umrah tidak wujud
CATEGORIES