“Lelaki handsome bila ada?”- Rata-rata jawapan golongan wanita semua sama

“Lelaki handsome bila ada?”- Rata-rata jawapan golongan wanita semua sama

Topik ini mula timbul selepas video seorang pengaruh TikTok bertanya kepada beberapa individu mengenai definisi lelaki yang kacak.

Setiap individu, sama ada lelaki atau wanita, pasti mempunyai citarasa sendiri dalam memilih pasangan.

Jika ditanya, setiap individu pasti mempunyai pelbagai ciri-ciri yang diinginkan pada pasangan, seperti beradab, sopan, bertutur dengan lembut, paras rupa yang menarik, dan banyak lagi.

"Lelaki handsome bila ada?"- Rata-rata jawapan golongan wanita semua sama

Namun, apabila berbicara tentang kekacakkan paras, ia adalah subjektif kepada setiap individu; ada yang menganggap seseorang kacak atau cantik kerana pakaian yang kemas dan sebagainya.

Wanita berpendapat lelaki kacak bila mempunyai wang
Baru-baru ini, seorang pengaruh TikTok bernama Raffi yang terkenal dengan kandungan eksperimen sosialnya bertanya kepada wanita-wanita mengenai kriteria lelaki yang dikatakan ‘kacak’.

Dalam video tersebut, Raffi mewawancarai beberapa wanita di tempat awam dengan bertanya ‘lelaki kacak bila mempunyai ___________?’

Walau bagaimanapun, apa yang menarik perhatian dalam video tersebut adalah ramai yang menganggap lelaki kelihatan kacak atau menarik apabila mereka mempunyai wang.

@raffisimple Lelaki handsome bila ada… 🤔 #socialexperiment #fypシ #publicinterview #lelakiidaman ♬ original sound – RAFFI KE TU

Hanya seorang sahaja dalam video tersebut berpendapat lelaki kacak kerana paras rupa
Namun, dalam temubual tersebut, hanya seorang wanita daripada enam yang berpendapat lelaki kelihatan kacak apabila mereka mempunyai paras rupa yang menarik.

Walau bagaimanapun, di ruangan komen, terdapat juga pendapat yang menyatakan bahawa lelaki kacak adalah mereka yang bertanggungjawab, beragama, beradab, berilmu, dan banyak lagi.

Ramai menilai kekacakkan lelaki atas pelbagai faktor
Ini kerana ada yang percaya bahawa mempunyai wang sahaja tidak menjamin apa-apa jika seseorang lelaki itu tidak bertanggungjawab.

“Lelaki kacak bila mempunyai tanggungjawab, mempunyai wang tetapi tidak bertanggungjawab tidak berguna juga,” kata salah seorang pengguna.

Video Raffi turut viral di laman X, di mana kebanyakan pengguna turut memberikan pandangan dan pendapat pelbagai mengenai perkara tersebut.

Bukan hanya itu, ada yang menggesa Raffi untuk melakukan soal jawab yang sama tetapi kepada kaum lelaki.

“Betul la, wang. Tanpa wang pun tak boleh bersiap. Ada wang, dia boleh membeli pelbagai perkara untuk dirinya sendiri.”

Baca Juga:
Penunggang motosikal pecahkan cermin sisi Ativa dikecam orang ramai
Ahli kelab kereta berkumpul masak mi segera di stesen minyak Genting Highlands dikecam orang ramai
Aliff Syukri buat keputusan berhenti daripada dunia nyanyian
CATEGORIES