Latihan skuad Harimau Malaya dikawal ketat oleh polis

Latihan skuad Harimau Malaya dikawal ketat oleh polis

KEM latihan Harimau Malaya di Wisma Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) Kelana Jaya dikawal ketat oleh pihak polis susulan beberapa kes jenayah yang melibatkan pemain bola sepak negara.

Tinjauan Sukan Sinar pada hari pertama kem latihan mendapati seramai empat orang anggota polis berada di kawasan berhampiran padang sepanjang sesi latihan berlangsung.

Untuk faktor keselamatan juga, FAM tidak menggunakan bas rasmi Harimau Malaya untuk membawa para pemain dari hotel penginapan ke padang latihan.

Latihan skuad Harimau Malaya dikawal ketat oleh polis

Langkah FAM mengetatkan kawalan ini sudah tentu untuk lebih berjaga-jaga agar tiada pemain lain yang menjadi mangsa insiden jenayah tersebut.

Sebelum ini, insiden jenayah yang melibatkan pemain bola sepak beberapa kali terjadi, bermula dengan kes yang melibatkan pemain Terengganu FC, Akhyar Rashid yang disamun oleh individu tidak dikenali di kediamannya di Terengganu.

Selang dua hari kemudian, Faisal Halim pula telah disimbah asid di sebuah pusat membeli-belah di Petaling Jaya.

Selain itu, bekas kapten kebangsaan, Safiq Rahim turut menjadi mangsa serangan apabila cermin belakang kereta miliknya dipecahkan oleh individu tidak dikenali dalam kejadian pada malam Selasa.

Terbaharu, kediaman pemain pertahanan Selangor FC, Ahmad Khuzaimie Piee pula dipecah masuk ketika beliau keluar menjalani latihan kelab itu pada Khamis lalu.

Baca Juga:
RM200 sebulan bantuan diesel, permohonan dibuka esok
Ramai yang tak tahu, ini cara nak elakkan nasi cepat basi
Lelaki warga asing cabul budak perempuan 2 tahun di medan selera
CATEGORIES