Ketua Polis digantung tugas selepas ‘kantoi’ kemaruk isteri orang

Ketua Polis digantung tugas selepas ‘kantoi’ kemaruk isteri orang

Seorang ketua polis daerah di Banyuasin, wilayah Sumatera Selatan digantung tugas selepas isterinya tampil mendedahkan kecurangannya dan pengabaian nafkah selama tujuh tahun, lapor laman berita Detik.

Ketua Polis Pangkalan Balai, Inspektor Satu Joko Beni Waluyo digantung tugas ketika siasatan dilakukan ke atasnya.

“Saya telah menyahaktifkan Ketua Polis Sektor (digantung tugas), dan menggantikannya dengan pelaksana harian daripada jabatan polis,” kata Ketua Polis Banyuasin, Asisten Komisioner Besar Polis Ferly Rosa Putra.

Ketua Polis digantung tugas selepas 'kantoi' kemaruk isteri orang

Gambar hiasan

Tambah Ferly, Joko sedang disiasat bagi mendapatkan fakta sebenar kejadian.

Pihaknya juga enggan terburu-buru membuat kesimpulan bagi kes tersebut, sebaliknya mengambil keterangan daripada Joko dan isterinya, Ervina.

“Proses siasatan dibuat berdasarkan perkongsian yang tular di media sosial dan belum ada laporan rasmi daripada isterinya. Kami akan memeriksa kesahihannya,” ujarnya.

Sebelum ini, Ervina tampil membuat pendedahan di laman sosial mengenai rumah tangganya.Wanita itu mendakwa bahawa Joko tidak memberi sebarang bentuk nafkah kepada dia dan tiga anak mereka.

Menurutnya, dia pernah menangkap suaminya curang beberapa kali termasuk dengan seorang anggota polis yang juga sudah bersuami dan memiliki anak.

Ervina turut mendakwa bahawa Joko pernah curang dengan seorang pegawai tinggi jabatan pendidikan di Palembang dan kedua-duanya telah berkahwin.

Baca Juga:
Tak puas hati kena tegur kerana bawa motor lawan arus, rider tengking pemandu kereta
Aney ‘one by one’ dah banyak berubah, siap bagi nasihat kepada anak muda
Berdendam sejak kecil, wanita ‘rembat’ suami kakak sendiri
CATEGORIES