Kedai dobi layan diri didakwa berhantu, didiami roh wanita muda, mesin tiba-tiba mati begitu sahaja

Kedai dobi layan diri didakwa berhantu, didiami roh wanita muda, mesin tiba-tiba mati begitu sahaja

Kedai dobi layan diri didakwa berhantu, didiami roh wanita muda, mesin tiba-tiba mati begitu sahaja.

Di sebuah pekan kecil yang sunyi, terdapat sebuah kedai dobi layan diri yang terletak di pinggir jalan. Kedai dobi tersebut telah beroperasi selama bertahun-tahun, melayani penduduk setempat dengan perkhidmatan mencuci dan mengering layan diri.

Suatu malam, seorang lelaki bernama Saiful memutuskan untuk mencuci pakaian di kedai dobi tersebut. Ia tiba di sana pada tengah malam, berharap untuk menyelesaikan cucian semalam. Ketika ia memasuki kedai, dia dapat merasa suasana agak menyeramkan. Cahaya yang redup, mesin-mesin bergetar dengan bunyi yang bising dan angin yang berhembus pelahan.

Kedai dobi layan diri didakwa berhantu, didiami roh wanita muda, mesin tiba-tiba mati begitu sahaja

Saiful memilih mesin cucian yang kosong, meletakkan pakaian kotor ke dalamnya dan memasukkan coin. Namun, mesin itu tiba-tiba mati begitu saja. Saiful cuba menekan button restart, tetapi tidak ada reaksi. Di fikirannya dia menyangka mesin tersebut bermasalah, lalu mencuba mesin yang lain. Tetapi, masalah yang sama terjadi, semua mesin mati begitu saja.

Saiful mulai berasa tidak sedap hati dan tergerak di hati untuk beredar, tetapi tiba-tiba dia terdengar bunyi kaki melangkah yang samar-samar. Langkah itu semakin lama semakin dekat dan semakin jelas, membuat jantungnya berdegup kencang. Dia berusaha mencari sumber bunyi itu, tetapi di tengah gelapnya, dia tidak dapat melihat apa pun.

Pada ketika itu, dia dapat merasakan hawa dingin yang menusuk tulangnya. Suasana di kedai dobi berubah menjadi mencekam. Saiful merasa seolah-olah ada ‘seseorang’ berada berdekatan denganny, memerhatinya dari kegelapan. Bulu roma Saiful meremang! Dia cuba berusaha menenangkan diri sendiri, menyakinkan diri bahawa itu hanya imajinasinya.

Namun, tiba-tiba mesin-mesin cucian mulai menyala dengan sendirinya. Bunyi bising mesin basuh mengisi ruangan dan suasana semakin menakutkan. Cahaya yang berkedip-kedip dan bayangan yang misterius terlihat di sekitar Saiful. Dia merasa terjebak dalam suatu kehadiran yang tidak terlihat.

Tanpa diduga, sehelai pakaian pakaian kotor meluncur di udara dan melayang menuju ke arah Saiful. Saiful menjerit ketakutan dan berusaha mengelak, tetapi pakaian itu terus mengikuti gerakan Saiful. Pakaian itu akhirnya melilit leher Saiful, menghentikan nafasnya.

Saat itu, Saiful melihat sosok wanita muda dengan gaun putih yang terkoyak. Wajahnya terlihat muram dan tangan-tangannya menghulur ke arah Saiful. Dia cuba berjuang untuk melepaskan diri, tetapi semakin dia melawan, semakin erat pakaian itu melilit lehernya.

Dalam detik terakhir, Saiful pengsan dan tidak sedarkan diri. Selepas tersedar, Saiful mendapati dia berada di luar kedai dobi, terbaring di kaki lima dan menyedari apa yang berlaku sebelum itu adalah pengalaman yang menakutkan dan mengerikan.

Sejak dari kejadian itu, Saiful tidak pernah kembali ke kedai dobi tersebut. Menurut penduduk setempat, kedai dobi itu dikatakan berhantu dan ‘didiami’ oleh roh wanita muda yang meninggal dalam kecelakaan di kedai dobi tersebut beberapa tahun yang lalu. Kisah seram ini menjadi perbualan hangat di antara penduduk di pekan itu. Dan kedai dobi layan diri itu tetap berdiri sebagai tempat yang seram dan menakutkan.

Baca Lagi:
Influencer dedah rumahtangga bergolak kerana sihir, ustaz nampak ‘sesuatu’ pada suami
Kereta Volvo milik warga Bangladesh ditenggelami air pasang di Pantai Klebang gara-gara terlupa tarik brek tangan
Ular sawa berat 20kg, panjang 5 meter ditemui dalam longkang depan rumah
CATEGORIES