Kanak-kanak solat Subuh berjemaah di masjid di Perlis dapat RM3

Kanak-kanak solat Subuh berjemaah di masjid di Perlis dapat RM3

Kanak-kanak solat Subuh berjemaah di masjid di Perlis dapat RM3.

Kanak-kanak yang menunaikan solat Subuh secara berjemaah di masjid di Perlis akan menerima RM3 seorang menerusi Program ‘Rezeki Subuh’ yang dilaksanakan Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Perlis (MAIPs), bermula 1 Februari ini.

MAIPs dalam satu kenyataan memaklumkan program selama 40 hari itu bertujuan menggalakkan kanak-kanak berusia di bawah 12 tahun untuk hadir menunaikan solat Subuh secara berjemaah di 101 masjid di seluruh negeri.

Kanak-kanak solat Subuh berjemaah di masjid di Perlis dapat RM3

“Pihak MAIPs memperuntukkan sumbangan berjumlah RM334,000 untuk pelaksanaan sumbangan RM3 bagi setiap kanak-kanak yang hadir menunaikan solat subuh berjemaah dalam tempoh berkenaan,” menurut kenyataan itu.

Kenyataan itu memaklumkan keputusan untuk pelaksanaan program itu diperoleh dalam Persidangan MAIPs Bilangan Pertama Bagi Tahun 2024 yang diadakan pada 23 Jan lepas di Bilik Senat Universiti Malaysia Perlis (UniMAP), Kampus Alam Pauh Putra, Arau.

Raja Muda Perlis Tuanku Syed Faizuddin Putra Jamalullail selaku Yang Dipertua MAIPs berkenan melancarkan Program ‘Rezeki Subuh’ itu di akhir persidangan itu.

Baca Juga:
Pemilik video tampil beri penjelasan selepas tular wanita pakai baju sama dengan pengantin
Atuk usia 86 tahun syukur pinangannya diterima selepas setahun mengurat wanita idaman hati
“Boss dia suruh duduk luar, jaga anak bergilir-gilir” – Wanita ‘naik hantu’ pemilik butik tidak benarkan anak masuk
CATEGORIES