Isi perut terkeluar, lelaki cedera parah tertusuk besi jambatan lama

Isi perut terkeluar, lelaki cedera parah tertusuk besi jambatan lama

Seorang lelaki cedera parah di bahagian perut akibat tertusuk besi jambatan lama selepas dipercayai terjatuh dari jambatan Pok Nik Lah, Panchor, dekat sini pada Khamis.

Kejadian berlaku pada jam 3.30 petang dan mangsa yang berusia 35 tahun itu diselamatkan oleh peniaga kedai makan di tepi Sungai Pengkalan Datu.

Peniaga berkenaan, Rusmini Zakaria, 34, berkata, ketika kejadian dia berada di bahagian dapur kedai sebelum melihat mangsa hanyut dalam keadaan terlentang di dalam sungai.

Isi perut terkeluar, lelaki cedera parah tertusuk besi jambatan lama

Menurutnya, ketika itu, dia dan seorang pekerja lelaki menyangkakan mangsa sudah meninggal dunia sebelum meminta bantuan daripada buruh binaan yang berada di seberang sungai terbabit.

“Selepas hanyut kira-kira 300 meter, barulah mangsa dilihat terkapai-kapai dan dibantu buruh di seberang sungai yang menghidupkan bot untuk mencapai mangsa lalu membawanya ke jeti di tepi sungai.

“Saya bantu angkat mangsa tetapi apabila melihat isi perutnya terkeluar, saya sendiri berasa pening,” katanya ketika ditemui di kedai makannya pada Jumaat.

Rusmini berkata, orang ramai yang berada di lokasi kejadian menghubungi ambulans dan mangsa dibawa ke hospital untuk rawatan lanjut.

Sementara itu, seorang penduduk yang dikenali sebagai Adnan, 40, berkata, dia menyedari kejadian tersebut apabila dimaklumkan oleh penduduk sebelum bergegas ke lokasi kejadian.

Menurutnya, mangsa yang masih sedar ketika itu memberitahu dia terdengar bisikan suara halus sebelum terjatuh dari jambatan.

“Dia berasal dari Padang Tembak, Pengkalan Chepa dan ke jambatan itu dengan menunggang motosikal jenis Honda Wave. Motosikal berkenaan ditinggalkan di atas jambatan tersebut,” katanya.

Baca Juga:
Murid darjah 5 masuk hospital akibat didenda berjemur lebih 2 jam ditengah padang
Remaja 16 tahun telefon polis selepas bunuh ibu bapa dan adik perempuan
Pelancong baca ayat al-Quran di hadapan patung Dewa Murugan Batu Caves mohon maaf
CATEGORIES