Iman Troya mahu bagi habuan RM300 kepada pelajar SPM yang dapat result G ke A

Iman Troya mahu bagi habuan RM300 kepada pelajar SPM yang dapat result G ke A

Iman Troya mahu bagi habuan RM300 kepada pelajar SPM yang dapat result G ke A.

Penyanyi Iman Troye menghadiahkan wang tunai RM300 kepada pelajar yang mencapai peningkatan dalam apa sahaja mata pelajaran bagi keputusan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) 2022 yang diumumkan hari ini.

Iman yang juga Duta Pusat peningkatan akademik dan pakar dalam membantu pelajar SPM, PTTI berkata, kriteria pemilihan berdasarkan pencapaian dari keputusan yang sebelumnya G dan naik ke A.

Iman Troya mahu bagi habuan RM300 kepada pelajar SPM yang dapat result G ke A

“Tahniah kepada semua calon SPM 2022. Kepada yang berjaya mendapatkan keputusan cemerlang untuk mana-mana subjek yang sebelumnya G naik ke A, saya nak bagi RM300.

“Hadiah ini bukan saja sebagai tanda penghargaan atas kerja keras mereka pada SPM 2022, tapi juga mahu memberikan motivasi supaya mereka terus berusaha pada masa akan datang.

“Tawaran RM300 ini terbuka kepada semua termasuk pelajar yang mendapatkan khidmat PTTI,” katanya.

Menurut Iman atau nama sebenarnya, Siti Nur Alyssa Sahabudin lagi, inisiatif tersebut diharapkan dapat memberikan inspirasi kepada para pelajar yang bakal menduduki SPM tahun ini.

“Bagi yang belajar dengan PTTI atau di mana-mana sekolah sekali pun, jadikan kecemerlangan pelajar SPM 2022 ini sebagai pembakar semangat dan dorongan untuk berjaya.

“Kena ingat, usaha tidak mengkhianati hasil. Apa yang penting, jadikan setiap apa yang dipelajari itu bekalan untuk mendidik diri menjadi insan yang lebih baik,” katanya.

Iman berkata, pelajar yang menepati kriteria ditetapkan boleh menghantar mesej (DM) dalam Instagram PTTI.

Baca Lagi:
Ini sebab yang ramai tak tahu kenapa ustaz tak galakkan pasang ayat Ruqyah semasa memandu
Lelaki berjaya tangkap ikan keli gergasi panjang menyamai 2 lelaki dewasa
Datuk Seri Vida berhasrat beli kelab Kelantan FC, Norazam kata boleh datang jumpa cadang harga
CATEGORIES