Imam meninggal dunia ketika menyampaikan khutbah tentang kematian di mimbar

Imam meninggal dunia ketika menyampaikan khutbah tentang kematian di mimbar

Imam meninggal dunia ketika menyampaikan khutbah tentang kematian di mimbar. Seorang Imam yang tidak disebutkan namanya di Maghribi telah meninggal dunia ketika menyampaikan Khutbah (khutbah) dan bercakap tentang kehidupan akhirat, lapor Newsbreak.

Ulama itu turun perlahan-lahan ketika jemaah lain cuba untuk menyelamatkannya.

Mengulas mengenai kematian Imam tersebut, Sheikh Sajid Umar yang berasal dari UK berkata melalui Facebooknya pada Selasa: “Daripada video itu, anda dapat melihat bagaimana dia diberkati untuk mengetahui tentang pemergiannya dari kehidupan ini ketika dia mula menyeru ‘sakaraat’ dan kemudian mengangkatnya. jari dan melafazkan syahadat! Allah Maha Besar.”

Imam meninggal dunia ketika menyampaikan khutbah tentang kematian di mimbar

Kematian dalam Islam adalah penamatan kehidupan dunia dan permulaan kehidupan akhirat. Ia dilihat sebagai pemisahan jiwa daripada jasad.

Islam mengajar bahawa ada kehidupan selepas mati, dan ini dikenali sebagai Akhirah. Dalam Islam, Allah (Tuhan) yang menentukan apabila seseorang itu mati dan kebanyakan orang Islam percaya bahawa apabila mereka mati, mereka akan kekal di kubur mereka sehingga Yaumul-din, hari kiamat.

Baca Lagi:
Video lucah anak perempuan tersebar, tentera dibelasah sampai mati
Berikan penalti hingga Vietnam menang, IG pengadil Jepun diserang penyokong Malaysia
Selepas tular roti canai janda, kini roti canai ‘Anak dara’ pula memikat selera
CATEGORIES