‘Hina sangat ke rupa cam India?’ Wanita ini sound Alif Syukri

‘Hina sangat ke rupa cam India?’ Wanita ini sound Alif Syukri

‘Hina sangat ke rupa cam India?’ Wanita ini sound Alif Syukri. Baru-baru ini usahawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri Kamarzaman telah berkongsi sebuah video menjawab pertanyaan dari peminat. Dalam video tersebut, salah seorang peminat Aliff telah berkata wajah anaknya seperti India. Aliff menjawab dalam nada tegas memberitahu bahawa rupa paras sangat subjektif dan tidak kisah sekiranya ada yang hina wajah anaknya.

“Wajah ini sangat subjektif dan ada keunikan sendiri, ada yang suka rupa cina ada yang suka rupa india. Tak kisahlah, sebagai ibubapa, yang penting anak saya kemas dan pembersih. Tak payah lah nak hina anak aku, kau pun bukan sempurna nak hina anak aku.” katanya dalam video.

'Hina sangat ke rupa cam India?' Wanita ini sound Alif Syukri

Hina Sangat Ke India
Susulan dari video tersebut, ramai masyarakat India tambil bersuara. Mereka menganggap kenyataan Aliff seolah-olah menghina rupa paras bangsa India.

“Saya banyak kawan-kawan India Cina…ada yang cakap Muka anak saya mcm cina. Saya ok je. Jangan pandang Hina. ok Dato”- tulis salah seorang peminat.

Hina ke if he looks like an Indian?- tambah peminat lagi.

Apa yang Hina sangat ke kalau muka iras orang India?
Salah seorang pengguna TikTok berbangsa India telah berkongsi video Aliff. Wanita ini menyelar tindakan Aliff yang dianggap menghina bangsanya.

@aliffsyukriterlajaklaris Replying to @user1467650542330 ♬ original sound – Terlajaklaris

“Salam Datuk, kenapa orang kata wajah anak Datuk macam India, Datuk rasa macam hina? Apa yang hina sangat jadi India? Datuk ni saya ingatkan orang bijak belaka, tapi komen macam pinjamkan otak kat tempat lain. Kenapa macam tu? Mungkin orang kata begitu sebab ada rupa Punjabi ke Pakistan ke. Tak hina pun orang komen macam muka India.

Saya betul betul malu dengan pemikiran sempit macam ni. India ni ada keunikan, nak tahu kenapa? Kulit gelap kami ni anti kanser, melanin tinggi. Hidung tak payah tarik-tarik, tak perlu pembedahan, memang dah semulajadi mancung. Jadi tak perlu rasa hina, patutnya Datuk bangga kalau orang cakap wajah anak Datuk macam India.”- katanya.

'Hina sangat ke rupa cam India?' Wanita ini sound Alif Syukri

Jangan lupa follow kami! Twitter , Facebook

Baca Lagi:
Adik selebriti terkenal berkahwin dengan Zainal Abidin?
Batal lesen perniagaan: Pemilik kelab komedi cabar keputusan DBKL
Kanak-kanak bawah 12 tahun dilarang membantu ataupun berniaga di bazar Ramadan
CATEGORIES