Ganja lebih 100kg bernilai RM257,000 ditemui di tepi jalan

Ganja lebih 100kg bernilai RM257,000 ditemui di tepi jalan

Ganja lebih 100kg bernilai RM257,000 ditemui di tepi jalan. Pasukan penguatkuasa trafik yang menjalankan tugas ‘Snapcheck’ menemukan dadah jenis ganja seberat 102.83 kilogram dianggarkan bernilai lebih RM257,000 yang ditinggalkan di tepi jalan di kawasan Kampung Bukit Jong menghala ke Tol Plaza Gemuruh, di sini, Ahad Lalu.

Ketua Polis Terengganu Rohaimi Md Isa berkata empat anggota trafik Ibu Pejabat Polis Daerah Kuala Terengganu yang menjalankan ‘Snapcheck’ bermula 2.30 pagi hingga 4 pagi menemui dadah berkenaan.

“Semasa membuat rondaan di susur masuk menghala ke Plaza Tol Gemuruh dari arah Kuala Terengganu menuju Ke Kuantan, anggota tersebut telah menemui lima bungkusan plastik hitam dalam keadaan mencurigakan di atas tanah di tepi penghadang jalan.

Ganja lebih 100kg bernilai RM257,000 ditemui di tepi jalan

“Hasil pemeriksaan mendapati setiap satu plastik hitam mengandungi 101 bungkus ketulan mampat tumbuhan kering yang disyaki dadah jenis ganja,” katanya menerusi kenyataan, hari ini.

Rohaimi berkata beliau percaya dadah berkenaan ditinggalkan oleh suspek di tepi jalan sementara menunggu ‘snapcheck’ oleh polis trafik yang bertugas di kawasan berkenaan menamatkan tugas.

Baca Lagi:
Nad Zainal kongsi keadaan terkini di sesi ’live’ TikTok buat pertama kali selepas sebulan di hospital
Roti canai janda slogan ‘Nikmatnya Tak Terlupa’ laku keras
Lelaki pakai telekung curi beg jemaah tengah sembahyang dicekup
CATEGORIES