Exco lawan bola dengan pasukan wanita dikecam pemuda Pas

Exco lawan bola dengan pasukan wanita dikecam pemuda Pas

Tindakan Exco Komunikasi dan Multimedia, Belia, Sukan dan Badan-badan Bukan Kerajaan Negeri Pahang, Fadzli Mohamad Kamal, terlibat dalam perlawanan bola sepak dengan bukan jantinanya mengundang kecaman oleh pihak pembangkang.

Naib Ketua Pemuda Pas Pahang, Zulfadli Zakariah, berkata pihaknya kecewa dengan tindakan yang disifatkan tiada segan silu mempromosi pergaulan tanpa batasan antara lelaki dan wanita yang bukan mahram walaupun dalam acara sukan.

Zulfadli berharap agar budaya sukan yang sihat di negeri ini dipupuk dengan memelihara adab dan menjaga hukum dalam melahirkan atlet bagi mengharumkan nama Pahang dalam arena itu.

Exco lawan bola dengan pasukan wanita dikecam pemuda Pas

“Kami melihat perbuatan sebegini tidak mencerminkan budaya ketimuran dan amat memalukan bagi seorang pemimpin Islam, khususnya pemimpin yang memegang portfolio belia. Adakah ini budaya yang ingin disajikan kepada anak muda di Pahang?

“Perbuatan sebegini jelas sama sekali tidak dibenarkan dalam Islam. Untuk makluman YB (Yang Berhormat) Exco, tidak salah untuk bersukan tetapi Islam meletakkan panduan dan batasan dalam bersukan.

“Adakah di Negeri Pahang ini sudah tiada pasukan bola sepak yang boleh dipanggil untuk melakukan perlawanan persahabatan?” soalnya menerusi kenyataan hari ini.

Zulfadli berharap perbuatan yang dianggap budaya songsang sebegini tidak dinormalkan di negeri ini.

Terdahulu, pada Sabtu lalu, Fadzli memaklumkan sudah menjadi rutin untuknya turun padang menyertai sesi latihan bersama para atlet dalam memantau persiapan yang dilakukan oleh kontinjen negeri ini bagi menghadapi SUKMA Sarawak pada Ogos ini.

Dalam video berdurasi satu minit 37 saat itu, Fadzli dilihat turun beraksi dalam perlawanan persahabatan bersama pasukan bola sepak SUKMA Wanita di Stadium Darul Makmur bagi menguji prestasi skuad berkenaan.

Tambah Fadzli, ia sudah menjadi tanggungjawab beliau yang menjaga portfolio sukan sebagai persiapan, selain meletakkan sasaran 40 pingat emas pada temasya itu yang bukan tergalas kepada atlet dan jurulatih semata-mata.

Baca Juga:
Lelaki maut selepas kemaluan hampir putus dipotong teman wanita
Pemilik restoran terkejut besar burung gagak tiba-tiba masuk dalam sup panas menggelegak
Petani terkejut temui objek misteri jatuh dari langit
CATEGORIES