Dua beradik rentung rumah terbakar, gagal keluar pintu jeriji terkunci

Dua beradik rentung rumah terbakar, gagal keluar pintu jeriji terkunci

Dua beradik rentung rumah terbakar, gagal keluar pintu jeriji terkunci. Dua beradik maut dalam kebakaran sebuah rumah di Jalan Dewan Simpang Tiga Kampung Tanguit Gombak pada Isnin.

Dalam kejadian itu, mangsa Nur Syaza Alfisya Muhammad Faizan, 10, dan adiknya, Muhammad Al Qayyum Muhammad Faizan, 7, ditemui rentung dalam kejadian itu.

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Negeri Selangor, Datuk Norazam Khamis berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan pada jam 3.53 pagi.

Dua beradik rentung rumah terbakar, gagal keluar pintu jeriji terkunci

“Seramai 22 anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Selayang dan Rawang termasuk Pasukan Bomba Sukarelawan (PBS) dikejarkan ke lokasi kejadian,” katanya dalam satu kenyataan pada Isnin.

Norazam berkata, semasa kejadian, ibu bapa mangsa tiada di rumah dan mangsa dipercayai cuba keluar berdasarkan keadaan mayat, namun pintu jeriji dalam keadaan terkunci.

“Kedua-dua beradik itu ditemui rentung pada jam 4.43 pagi tadi selepas kebakaran dapat dikawal sepenuhnya jam 4.13 pagi,” ujarnya

Jelasnya, kebakaran itu melibatkan sebuah rumah teres kelas A berkeluasan 6×24 meter persegi dengan 70 peratus terbakar.

“Punca sebenar kebakaran dan jumlah kerugian masih dalam siasatan lanjut,” jelas beliau.

Baca Lagi:
Hotel Kasino Kemboja terbakar, wanita rakyat Malaysia antara yang terkorban
Wisma Jakel Shah Alam terbakar
Kereta terbabas ketika perlumbaan di Litar Dato’ Sagor, penonton maut kena rempuh
CATEGORIES