Boleh jadi aktivis mahasiswa tapi jangan jadi macai, walaun – Anwar

Boleh jadi aktivis mahasiswa tapi jangan jadi macai, walaun – Anwar

Boleh jadi aktivis mahasiswa tapi jangan jadi macai, walaun – Anwar. Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim menegaskan Kerajaan Perpaduan yang diterajuinya tidak akan menyekat kebebasan mahasiswa untuk bersuara selagi mana ia tidak menyentuh sensitiviti mana-mana pihak.

Bagaimanapun jelas Ahli Parlimen Tambun itu, kerajaan tidak akan sesekali berkompromi dengan mana-mana pihak yang membangkitkan isu perkauman atau agama dengan kepentingan tertentu.

Justeru katanya, sebagai memahami kehendak mahasiswa, kerajaan pimpinannya tidak akan mengambil tindakan terhadap aktivis yang memperjuangkan hak mereka.

Boleh jadi aktivis mahasiswa tapi jangan jadi macai, walaun - Anwar

Sementara itu, ribuan peserta yang rata-ratanya golongan muda menghadiri dialog yang julung kali diadakan sejak Pengerusi Pakatan Harapan (PH) itu bergelar Perdana Menteri.
@amanahkedah02 #amanahkedah #partiamanahnegara #pemudaamanahkedah #malaysiamadani #KerajaanPerpaduan #demipertiwi #pakatanharapan #anakmudabangkit #RAHMAH #rahmatanlilalamin #kedahdarulaman #kedah #drismailsalleh #anwaribrahimpm10 #pmx #anwaribrahim ♬ Epic Music(863502) – Draganov89

Baca Lagi:
Alhamdulillah Ustaz dah ‘discharge’
Anwar dedah ada ahli politik cium tangan taikun, tapi serang beliau bantu pesawah
Kokurikulum: KPM beri kelonggaran pelajar pakai baju sukan buat ibubapa yang tidak mampu
CATEGORIES