Beri sokongan kepada Palestin, Mia Khalifa ‘Dipecat’ majalah Playboy

Beri sokongan kepada Palestin, Mia Khalifa ‘Dipecat’ majalah Playboy

Beri sokongan kepada Palestin, Mia Khalifa ‘Dipecat’ majalah Playboy.

Playboy memutuskan hubungan dengan Mia Khalifa selepas bekas bintang filem dewasa kelahiran Lubnan itu menyiarkan beberapa siri ciapan yang meraikan serangan Hamas ke atas Israel, lapor Fox News.

“Sejak beberapa hari lalu, Mia telah membuat komen yang jijik dan keji apabila meraikan serangan Hamas ke atas Israel dan pembunuhan lelaki, wanita dan kanak-kanak yang tidak bersalah,” kata Playboy dalam e-mel kepada Khalifa.

Beri sokongan kepada Palestin, Mia Khalifa ‘Dipecat’ majalah Playboy

“Di Playboy, kami menggalakkan kebebasan bersuara dan perdebatan politik yang membina, tetapi kami mempunyai dasar toleransi sifar untuk ucapan kebencian. Kami harap Mia faham bahawa kata-kata dan tindakannya ada akibatnya,” kata Playboy.

Majalah itu menambah bahawa saluran Playboy Khalifa akan dialih keluar dan semua videonya disekat.

Kontroversi ini bermula pada Sabtu lalu apabila Khalifa menyiarkan ciapan yang menggalakkan para pejuang Palestin untuk merakam kekejaman Israel ke atas Palestin agar ia dapat dilihat untuk generasi akan datang.

Tidak lama selepas Hamas melancarkan serangan ke atas Israel pada Sabtu lalu, Khalifa menulis di X, “Jika anda boleh melihat keadaan di Palestin dan tidak berpihak kepada rakyat Palestin, maka anda berada di pihak yang salah dalam apartheid dan sejarah akan menunjukkannya pada masanya akan datang.”

Baca Lagi:
‘Sakit dapat, malu pun dapat’ – Mat motor ‘cium jalan’ lepas sepak side mirror kereta
Pelancong Israel stim ganja dicekup mencuri di kedai serbaneka
“35 tahun hidup, first time makan ikan goreng sedap” – Wanita ini kongsi rahsia ikan goreng mak mertua memang padu!
CATEGORIES