Bergaduh dengan bini, tukang masak nekad terjun sungai

Bergaduh dengan bini, tukang masak nekad terjun sungai

Seorang tukang masak bertindak terjun ke dalam Sungai Muda selepas dipercayai bertengkar dengan isterinya dalam kejadian di sebuah jambatan di Kilometer 114 Lebuhraya Utara-Selatan berhampiran Taman Mulia, Tikam Batu di sini, malam tadi.

Bagaimanapun, lelaki berusia 42 tahun itu berjaya diselamatkan pihak bomba selepas dia ditemui berpaut di celah struktur tiang jambatan terbabit pada jam 12.31 tengah malam.

Ketua Polis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Wan Azharuddin Wan Ismail berkata, sebelum kejadian, bapa kepada seorang anak itu bergaduh dengan isterinya, seorang kerani di rumah mereka di Sungai Petani.

Bergaduh dengan bini, tukang masak nekad terjun sungai

“Lelaki tersebut yang bekerja di kantin kilang di Pulau Pinang kemudian keluar dari kediamannya dengan menunggang motosikal, tanpa disedari diekori rakannya. Sebaik tiba di kawasan jambatan itu, dia meninggalkan motosikal dan bertindak terjun ke dalam sungai. Kejadian itu disaksikan rakannya, namun dia tidak sempat memegang tangan lelaki itu ketika dia bertindak demikian.

“Mangsa kemudian diselamatkan pihak bomba dan dilaporkan mengalami kecederaan pada kaki serta tangan akibat kejadian tersebut,” katanya dalam kenyataan media hari ini.

Tambah beliau, mangsa dihantar ke Hospital Kepala Batas, Pulau Pinang untuk mendapatkan rawatan lanjut.

Baca Juga:
ADUN PAS Mata Ayer ditidurkan kerana komplikasi tiroid
“Ingatkan PASTI je,rupanya..”- Lelaki ini dedah ada Tadika terkenal tak carum KWSP guru selama bertahun-tahun
Hukum sambutan Hari Ibu, ini penjelasan dari mufti
CATEGORIES