Bengang ditegur kerana bising, lelaki tetak pekerja restoran dengan parang

Bengang ditegur kerana bising, lelaki tetak pekerja restoran dengan parang

Bengang ditegur kerana bising, lelaki tetak pekerja restoran dengan parang. Hanya kerana tidak berpuas hati selepas ditegur membuat bising di restoran di Taman Segar Perdana, Cheras, seorang lelaki bersama rakannya menyerang pekerja di situ dengan parang, kelmarin.

Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Mohd Zaid Hassan berkata, pada jam 9.25 pagi, Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Kajang menerima satu maklumat daripada seorang wanita memaklumkan terlihat dua lelaki bersenjatakan parang menetak tangan lelaki berusia 46 tahun di hadapan restoran makan di Taman Segar Perdana, Cheras, di sini.

Menurutnya, hasil siasatan mendapati punca kejadian disebabkan suspek sebelum itu tidak berpuas hati dengan mangsa yang juga pekerja di restoran itu menegurnya membuat bising apabila minuman yang dipesan lewat dihantar.

Menurutnya, hasil siasatan mendapati punca kejadian disebabkan suspek sebelum itu tidak berpuas hati dengan mangsa yang juga pekerja di restoran itu menegurnya membuat bising apabila minuman yang dipesan lewat dihantar. "Kemudian, suspek dihalau keluar dari restoran menyebabkan dia datang semula membawa senjata parang dan menyerang mangsa bersama seorang lagi rakan suspek. "Dalam kejadian ini, mangsa patah tulang jari telunjuk kiri dan luka di lutut kaki kanan," katanya dalam kenyataan hari ini. Beliau berkata, susulan itu, pada 3 pagi semalam, sepasukan polis daripada Bahagian Siasatan Jenayah daerah Kajang menahan suspek berusia 44 dan 47 tahun di Taman Cheras Permata, Kajang. "Turut dirampas, dua parang dan pakaian yang digunakan semasa kejadian. "Suspek kini direman selama lima hari sehingga 22 Januari bagi membantu siasatan lanjut mengikut Seksyen 326 Kanun Keseksaan," katanya.

“Kemudian, suspek dihalau keluar dari restoran menyebabkan dia datang semula membawa senjata parang dan menyerang mangsa bersama seorang lagi rakan suspek.

“Dalam kejadian ini, mangsa patah tulang jari telunjuk kiri dan luka di lutut kaki kanan,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Beliau berkata, susulan itu, pada 3 pagi semalam, sepasukan polis daripada Bahagian Siasatan Jenayah daerah Kajang menahan suspek berusia 44 dan 47 tahun di Taman Cheras Permata, Kajang.

“Turut dirampas, dua parang dan pakaian yang digunakan semasa kejadian.

“Suspek kini direman selama lima hari sehingga 22 Januari bagi membantu siasatan lanjut mengikut Seksyen 326 Kanun Keseksaan,” katanya.

Baca Lagi:
Anak goreng ikan arowana bernilai RM4,286 milik bapa
Remaja perempuan sempat tolak adik sebelum maut dihempap pokok besar
Wang RM109,00 bantuan awal persekolahan yang lesap akan diganti sebelum Mac – Menteri Pendidikan
CATEGORIES