Atlet Kayak Malaysia cedera parah dilanggar pemandu mabuk, diseret sejauh 600 meter

Atlet Kayak Malaysia cedera parah dilanggar pemandu mabuk, diseret sejauh 600 meter

Atlet kayak Malaysia, Siti Nurul Masyitah Elias, mengalami kecederaan serius selepas terlibat dalam kemalangan di Lebuhraya Penyuraian Trafik Timur (EDL) di sini pada Sabtu. Dia dilanggar dan diseret sejauh 600 meter oleh sebuah kereta yang dipandu oleh seorang lelaki yang didakwa mabuk.

Persatuan Pelajar Jabatan Kejuruteraan Mekanikal Politeknik Ibrahim Sultan, Pasir Gudang, mengesahkan bahawa Nurul Masyitah, 22 tahun, yang sedang mengikuti pengajian dalam bidang Kejuruteraan Mekanikal, kini sedang dirawat di Hospital Colombia kerana cedera yang serius.

Menurut kenyataan persatuan tersebut, saksi dan rakaman dashcam mengesahkan bahawa kereta terbabit sedang dalam keadaan melulu sebelum melanggar Siti Nurul Masyitah yang sedang menunggang motosikal, dan kemudian menyeretnya sejauh 600 meter.

Atlet Kayak Malaysia cedera parah dilanggar pemandu mabuk, diseret sejauh 600 meter

Siti Nurul Masyitah sering pergi ke rumah dari Politeknik Ibrahim Sultan untuk menjaga ibu bapanya yang sakit.

Ibu mangsa mengalami masalah tulang belakang akibat kemalangan tersebut, manakala bapanya juga memerlukan rawatan dialisis. Persatuan itu memohon doa agar mangsa dipermudahkan segala urusan dan diberikan kesembuhan.

Siti Nurul Masyitah merupakan Atlet Kayak Dragon Boat Malaysia yang memenangi pingat gangsa dalam Sukan SEA 2023.

Berdasarkan gambar-gambar yang tersebar luas di media sosial, terdapat beberapa gambar ketika kemalangan tersebut termasuk gambar seorang lelaki yang disyaki sebagai suspek sedang membuat isyarat ‘peace’.

Ketua Polis Daerah Johor Bahru Selatan, Asisten Komisioner Raub Selamat, mengesahkan penerimaan laporan mengenai kejadian tersebut dan siasatan sedang dijalankan. Beliau menyatakan bahawa satu kenyataan media akan dikeluarkan pada hari tersebut.

Baca Juga:
Jangan kongsi baki akaun KWSP anda kepada umum, scammer sedang memerhati!
Geng bertopeng belanja ikan siakap free, penduduk Taman Medan beratur panjang
“All Eyes on Rafah… who’s that?” – Tak faham apa itu Rafah, Ning Baizura dikecam hebat netizen
CATEGORIES