Anwar Ibrahim muat naik dua gambar penuh makna sempena Hari Ibu

Anwar Ibrahim muat naik dua gambar penuh makna sempena Hari Ibu

Warganet bertanya-tanya dan mencuba menebak mesej yang cuba disampaikan oleh Perdana Menteri Anwar Ibrahim berkaitan dengan dua gambar yang memaparkan dia memeluk ibu dan isterinya yang telah meninggal dunia.

Seperti biasa, sempena sambutan Hari Ibu semalam, Anwar tidak melepaskan peluang untuk menghormati semua wanita yang bergelar ibu, terutamanya ibunya yang telah meninggal dunia, Che Yan Hamid Hussein, dan isterinya, Dr Wan Azizah Wan Ismail.

Melalui hantaran di laman Facebook, Anwar menyatakan terima kasih atas segala pengorbanan, keletihan, dan nasihat yang tidak berkesudahan yang diberikan oleh seorang ibu demi kasih sayang kepada anak-anak.

Anwar Ibrahim muat naik dua gambar penuh makna sempena Hari Ibu

“Ingatlah jasa ibu kita. Peluklah tubuhnya dan ciumlah tangannya setiap saat selagi Yang Maha Esa memberi izin untuk kita bersama ibu,” katanya.

Ada warganet yang menghubungkan dua gambar tersebut dengan perjuangan Anwar selepas dia dipecat dari Umno dan sebelum dihukum penjara.

“Doa seorang ibu yang melihat anaknya ditindas, dihina, diinjak, dicaci pasti diterima oleh Allah dan akan diselesaikan,” kata Jalaldin Saedon.

Cik Izzaty pula menulis, “Masa yang paling sedih dan PMX menitiskan air mata… ketika pemergian ibu tersayang untuk menghadap Ilahi… pada masa PMX dipenjarakan… selamat Hari Ibu kepada Datin Seri Wan Azizah Wan Ismail.”

“Saya sedih apabila mengingat setiap perjuangan dan ketabahan DSAI dan Kak Wan. Semoga DSAI dan Kak Wan serta keluarga sentiasa dalam Rahmat Allah,” kata Yaya Mie.

Ramai juga mengambil kesempatan untuk mengucapkan Selamat Hari Ibu kepada Wan Azizah.

Hari Ibu disambut di seluruh dunia pada Ahad kedua bulan Mei setiap tahun.

Baca Juga:
Ahli kelab kereta berkumpul masak mi segera di stesen minyak Genting Highlands dikecam orang ramai
Kereta Ketua Menteri Melaka nyaris dihempap pokok tumbang di Jalan Pinang
Pesakit hidup pertama terima buah pinggang babi diubah suai, meninggal dunia
CATEGORIES