Anak menangis teresak-esak ibu buat kejutan beri hadiah set stereng kereta

Anak menangis teresak-esak ibu buat kejutan beri hadiah set stereng kereta

Anak menangis teresak-esak ibu buat kejutan beri hadiah set stereng kereta. Anak merupakan anugerah dan amanah yang diberikan oleh Allah SWT kepada mereka yang bergelar ibu bapa.

Meskipun ia merupakan anugerah yang terindah namun mereka perlu dijaga dengan penuh tanggungjawab dan kasih sayang.

Anak menangis teresak-esak ibu buat kejutan beri hadiah set stereng kereta

Kanak-kanak menangis tersentuh dengan hadiah diberikan ibu

Baru-baru ini, tular satu video di TikTok yang dikongsikan oleh @ct_aisyah33 mmemaparkan aksi anak sulungnya yang menangis kerana tersentuh apabila diberikan kejutan hadiah oleh ibunya.

Menerusi video tersebut, ibunya memaklumkan bahawa dia mahu membuat kejutan terhadap anak sulungnya itu dengan memberi set stereng kereta sebagai hadiah.

Apabila kanak-kanak itu masuk sahaja ke dalam kereta selepas membeli air di sebuah kedai serbaneka dia mula bertanya beberapa soalan kepada anak itu seperti adakah si abang menyayanginya.

Kanak-kanak itu kemudian menjawab dia sayang meskipun ibu sering menegurnya. Dia kemudian berkata sekiranya membuat kesalahan memang patut untuk ditegur.

“Awak percaya maa (ibu) sayang awak? Sebab awak selalu tolong maa (ibu mula mengeluarkan air mata).
“Awak tak rasa ke nak peluk maa?,” kata ibunya sebelum mereka berpelukan.

Ibunya kemudian berkata sekiranya dia memberitahu tentang sesuatu perkara pasti puteranya itu akan memeluknya lagi.

Anak nangis teresak-esak lepas tengok hadiah

@ct_aisyah33Insan pertama y hadir dlm rahimku…Ma syg Along Dunia Akhirat ♥️ Terima kasih syg…utk segalanya…🤍🤍🤍

♬ Buah Hati – Armada

Si anak mula berasa sesuatu dan cuba berfikir adakah dia ada melakukan sesuatu sebelum ibu berkata dia mempunyai hadiah untuk diberikan.

Dia kemudian berpusing ke bahagian belakang kereta dan menangis teresak-esak sambil memeluk ibunya.

“Terima kasih along sebab tolong maa selama ni. Terima kasih along sebab selalu mengalah dengan adik-adik yang lain.

“Maa sayang along dunia akhirat. Semoga Along menjadi abang yang penyabar selalu dan menjadi anak yang soleh untuk maa dan abah.”

Melihat di ruangan komen ramai yang tersentuh dengan video tersebut hingga ada yang mahu menangis.

“Nangis masa tengah kerja ni orang ingat aku putus cinta pula”

Anak menangis teresak-esak ibu buat kejutan beri hadiah set stereng kereta

“Korang sarapan air mata ke tu”

Anak menangis teresak-esak ibu buat kejutan beri hadiah set stereng kereta

Baca Lagi:
Cuti sekolah dah bermula! Ini senarai Theme Park, Water Park untuk bawa keluarga bercuti
Wanita bertudung dikecam netizen sambut ‘Bridal Shower’ dengan kek bentuk zakar, picit sampai keluar cecair putih
Gagal hadir lebih 6 bulan, kerusi DUN Batang Kali diisytihar kosong
CATEGORIES